вторник, 21 декември 2010 г.

Италиански хляб

Продукти:
250 мл. хладка вода
15 гр  жива мая
щипка захар
щипка сол
брашно

Маята се разтваря заедно с щипка захар в хладката вода.
Изсипва се в дълбок съд и започва да се прибавя по малко брашно / в първата част се слага щипка сол/ и се бърка с вилица до получаването на гъста смес, но много по-рядко от нормално тесто за хляб. Оставя се на топло да втаса, докато удвои и дори утрои обема си. Изсипва се върху обилно набрашнена повърхност, ръси се с брашно и леко се премесва като се сгъва. Прехвърля се в дълбок, обилно намазнен съд. Наръсва се сбрашно и отново втасва.
Пече се в предварително загрята фурна около 40 мин, като не се зеачервява много.

Източник: pina_forum bg-mamma

Няма коментари:

Публикуване на коментар