за блатовете:
9 яйца
9 с.л. захар
1,5 с.л. брашно
1,5 с.л. грис
4 с.л. какао
За крема:
1 консерва подсладено кондензирано мляко
200 гр. краве масло
1 пакет пудинг "Карамел" на д-р Йоткер
400 мл пр. мляко
4 с.л. захар
1 ч.ч. захарен сироп
Покритие и фигурки:
Руска мастика
За заглаждане на тортата:
125 гр краве масло
100 гр пудра захар
Жълтъците се разбиват със захарта, прибавят се брашното, гриса, какаото и разбитите с щипка сол на сняг белтъци.
Сместа се разделя на две, изсипва се в правоъгълна тава върху пекарска хартия и се пече в умерена фурна до готовност.
Получените блатове се нарязват на еднакви по широчина /7-8 см/ ленти.
Кондензираното мляко се вари запечатано 2,5 часа като се следи консервата винаги да е покрита с вода. Охлажда се. Разбива се заедно с маслото.Сместа се разделя на две, изсипва се в правоъгълна тава върху пекарска хартия и се пече в умерена фурна до готовност.
Получените блатове се нарязват на еднакви по широчина /7-8 см/ ленти.
Пудингът се приготвя според указанията с 400 мл прясно мляко и 4 с.л. захар. Охлажда се. Смесва се с основния крем.
Лентите от блатовете се сиропират леко, намазват се с крем и се навиват. Поставят се изправени върху подложка. Оформя се торта. Охлажда се 2 часа в хладилник. Заглажда се с масления крем и отново се връща за час в хладилника.
От Руската мастика се моделират фигурките, а останалата част се разточва тънко върху пекарска хартия. С получения "чаршаф" се покрива тортата. Заглажда се от всички страни и се аранжират фигурките.
Няма коментари:
Публикуване на коментар