вторник, 21 декември 2010 г.

Лопушник /баница с лопуш/лапад/

Продукти:
1 пакет кори за баница
500 гр лопуш
6 яйца
200 гр. натрошено сирене
5 с.л. кисело мляко
50 мл олио

Листата лопуш се измиват, отстранява им се средната жилка и се нарязват на едро. Бланшират се.
След като изстинат се изцеждат добре от водата и се смесват с 3 разбити яйца, сиренето, киселото мляко и сол на вкус.
В намазнена тава се поставят 3 кори, ръси се плънка, отново 3 кори и така до изчерпване на продуктите.
баницата се нарязва на правоъгълници и се залива с разбитите с малко вода и олио 3 яйца. Пече се в предварително загрята фурна до зачервяване. Изаважда се от фурната, напръсква се с вода и се завива с кърпа да омекне.

Няма коментари:

Публикуване на коментар