вторник, 21 декември 2010 г.

Лучник

За тестото:
400 гр. брашно
230 мл хладка вода
3 с.л. олио
1ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 пакетче суха мая

За плънката:
2-3 връзки пресен лук
50 мл. олио
сол и черен пипер на вкус

Замесва се меко тесто. Оставя се 30 мин. да почине. Разделя се на две части.
всяка част се разточва на кръг с големината на тавата /долната кора да е малко по-голяма.
Измитият и нарязан лук се задушава в олито до омекване. подправя се със сол и черен пипер на вкус.
В намазнена тава се поставя едната кора, така че краищата й да се издигат по стените на тавата. Изсипва се на равномерен пласт лучената плънка. Покрива се с втората кора и краищата на двете кори се прищипват. Набожда се с вилица.
Лучникът се пече окло 40 мин. в умерена фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар