вторник, 21 декември 2010 г.

Гвиниот /израелски банички с извара/

Продукти:
За тестото:
500 гр брашно
25 гр мая (половин кубче שמרי
½ ч.ч. захар
1 ч.ч. мляко
2 жълтъка/или 1 цяло яйце/
Настърганата кора на ½ лимон
120 гр разтопено масло (изстинало)
1 ч.л. сол

За пълнежа:
500 гр  извара
½ ч.ч. захар
2 п. Ванилова захар (ако се ползва само ванилия, да се смеси в малко пудра захар)
2 жълтъка /или 1 цяло яйце/
Настърганата кора на ½ лимон
2 с.л. царевично брашно
20 гр разтопено масло
½ ч.ч. стафиди

Замесва се меко тесто /аз ползвам машината за хляб/. След втасване се разделя на две, всяка част се разточва на кора с дебелина 0,5 см, разрязва се на 10-12 квадрата със страна 10 см. В средата се сипва по една препълнена с.л. от пълнежа и се слепват две по две срещуположните връхчета /получава се плик/.
Нареждат се в тава, застлана с пекарска хартия, на разстояние едно от друго.
Преди печенето намазваме с разбито яйце.
При поднасяне поръсваме с пудра захар.

Източник: Mentha_forum BG-mamma

Няма коментари:

Публикуване на коментар