вторник, 21 декември 2010 г.

Руладини от телешко месо

Продукти:
500 гр телешки шол
2 твърдо сварени яйца
2 кисели краставички
1 морков
сол и черен пипер на вкус
мазнина за пържене
3 с.л. брашно

Шолът се нарязва на много тънки пържоли, които се доизтъняват с чук. Посоляват се, поръсват се с малко черен пипер. В единия край се поставя 1/6 от твърдо свареното яйце, ивички кисела краставичка и морков. Завиват се стегнати рулца и се защипват с клечка за зъби. Овалват се в барашно и се запържват в мазнината от всички страни до зачервяване.
Излишната мазнина се отцеждат, налива се топла вода да покрие руладините и се варят около 1 час.
Изваждат се и клечките се отстраняват.
Останалият от варенето сос се сгъстява с брашното.
Руладините се сервират с подходяща гарнитура - ориз, картофено пюре, гъби или поляти със соса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар