вторник, 21 декември 2010 г.

Торта "Пламък"

За блата:
3 яйца + 3 жълтъка
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно

Сироп:
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода
2 с.л. какао
50 мл ром или коняк

За белтъчната глазура:
3 белтъка
6 с.л. захар
5 с.л. захар за карамелизиране

Яйцата се разбиват със захарта до пухкав крем. Внимателно се прибавя брашното. Блатът се пече в намаслена и набрашнена форма за торта.
Изстинал се сиропира с топлия сироп.
За белтъчната глазура белтъците се разбиват на гъст сняг със захарта. Останалата захар се карамелизира и веднага се прибавя на тънка струйка при белтъчния сняг при непрекъсното разбиване с миксер.
Изстиналият блат се намазва с белтъчната глазура. С помощта на вилица по нея се оформят "пламъци".

Няма коментари:

Публикуване на коментар