Продукти:
3 яйца
1 кофичка /400 гр/ кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб, угасена с 1 ч.л. оцет
брашно до гъста каша /2,5 - 3 ч.ч./
Краве масло за намазване на сача и марудниците
Яйцата се разбъркват с киселото мляко и брашното до получаването на гъста каша /малко по-гъста от палачинково тесто/.Добавя се угасената сода и сместа се оставя да престои 1 час, за да втаса.
Нагорещен глинен сач или тефлонов тиган се намазва с малко масло и с лъжица върху него се разпределя от тестото на пласт с дебелина 3-4 мм. Когато се появят шупли и краищата покафенеят, марудникът се обръща да се изпече и от другата страна.
Изваж да се и се намазва с краве масло.
Марудниците са най-вкусни, коготао се консумират с боров мед и прясно сирене.
Източник: Българска национална кухня, Земиздат, 1983 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар