вторник, 21 декември 2010 г.

Кремвиршки

Продукти:
1/4 кубче жива мая
1 с.л. кисело мляко+ 1/2 ч.л. сода за хляб
1 яйце
1/4 ч.ч. олио
500 гр брашно
1ч.л. сол
1 щипка захал
300 мл. вода
кремвирши или шунка
кашкавал

От изброените продукти се замесва еластично тесто. Оставя се за 30 мин. да втаса.
От тестото се откъсват парчета, разточват се на овлаи и в средата им се поставя кренвирш или шунка, по желание и парче кашкавал. Завиват се нарулца и се нареждат в тава върху пекарска хартия. Втасват още малко, намазват се с разбит жълтък, поръсват се с едро настърган кашкавал и се пекат в умерена фурна до зачервяване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар