вторник, 21 декември 2010 г.

Крокодил

За тестото:
500 гр брашно
250 мл прясно мляко
2 с.л. олио
1/2 кубче жива мая или 1 пакетче суха
1 яйце
щипка сол
щипка захар

За плънката:
шунка, кашкавал, кисели краставички, царевица от консерва

От изброените продукти се замесва меко тесто и се оставя да втаса 30 мин.
Тестото се разточва на правоъгълник с дебелина 0,5 см. С къдрав нож се изрязват краищата, пак с него се правят успоредни наклонени разрези в двата края /виж снимките/. В средата се поставя плънката - кубчета шунка, краставички, царевица и настърган кашкавал /може да сложите всичко по ваш вкус/. Лентите се преплитат над плънката, оформяйки тялото на крокодила. Предната част се оформя като глава с ноздри. Моделират се вежди, под тях се прикрепят маслини за очи. От остатъците тесто се оформят четири кръгчета, разрязани на три за крака. С ножица се оформят зъбите и "плочките" по гърба на крокодила.
Крокодилът се пече в предварително загрята фурна до зачервяване. По желание горещ може да се намаже с разстопено масло.
Източник: Ванчето, форум БГ-мамма

Няма коментари:

Публикуване на коментар