сряда, 22 декември 2010 г.

Торта с бишкоти и портокалов крем

Продукти:
1 пакет бишкоти /400 гр/
250 мл течна сметана
500 гр обезсолена извара
5 с.л. пудра захар
2 портокала
150 мл прясно мляко
1 ч.л. инстантно кафе

За крема се разбива течната сметана и в отделна купа - изварата с пудрата захар и сока на 1 портокал. Внимателно се съединяват двата крема, ароматизират се с настърганата кора на единия портокал. Ако е нужно, може да се добави още пудра захар.
Стените на откопчаваща се тортена форма се тапицират с бишкоти. На дъното се подрежда ред бишкоти, топнати в прясното мляко с кафето.
Отгоре се изсипва половината от крема. Върху него се посипват парченца почистен от ципите и нарязан портокал. Покрива се с останалата част от крема.
Охлажда се 2 часа в хладилник.
Преди сервиране се украсява с резенчета портокал и ивици портокалова кора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар