сряда, 22 декември 2010 г.

Желирана торта с кайсии

Продукти:
2 опаковки /400 гр/ какаови бисквити
60 гр масло
2 кофички кисело мляко
4 с.л. пудра захар
2 пакетчета желатин
5-6 добре узрели кайсии
1 банан
2 ванилии
250 мл сок от компот кайсии
шоколодови вафлички за украса

Бискивитите се смилат, разбъркват се със стопеното масло и топла вода така че да се получи тесто.
Разстилат се на дъното на тортена форма с откопчаващ се борд.
Киселото мляко се подслажда с пудрата захар и се разбърква с нарязаните на парченца кайсии /отделят се няколко резенчета за украса/ и банан. Ароматизира се с ванилиите.
Желатинът /отделя се 1 ч.л. от двете пакетчета/ се залива с 1 кафена чашка вода и се оставя да набъбне. Разтопява се на водна баня и се прибавя към млечно-плодовата смес.
Излива се върху бисквитения блат и се поставя в хладилника да стегне малко.
Отделеният желатин също се разтопява на водна баня и се прибавя към сока от компота.
Щом млечната смес леко се желира, тортата се украсява с вафлички и резенчета кайсии и се залива със сока от компота.
Връща се в хладилника до окончателно желиране.

Няма коментари:

Публикуване на коментар