За блатовете:
7 яйца
14 с.л. с връх захар
12 с.л. равни брашно
1 ч.л. бакпулвер
3 с.л. какао
100 гр ситно смлени орехи
За крема:
400 мл сметана
500 мл прясно мляко
2 пакета Крем Оле-шоколад на д-р Йоткер
1 капсула шоколадова есенция
За сиропиране на блатовете:
150 мл топло прясно мляко
За гарниране
150 гр натурален шоколад
40 гр краве масло
За блатовете белтъците се разбиват на твърд сняг със захарта, добавят се жълтъците, пресятото с бакпулвера брашно, какаото и накрая - орехите.
Сместа се разделя на три части и се изпичат три блата - в предварително леко загрята фурна 10 мин на 180 градуса и още 5-6 на 200.
За крема се смесват всички продукти и се разбиват първо на ниски, а след това на високи обороти на миксера.
Блатовете се сиропират леко с топлото мляко и се слепват с крема.
Тортата се замазва отгоре и отстрани с крем и се заглажда добре.
За украсата шоколадът се разтопява с маслото и се излива на тънък правоъгълен пласт върху пекарска хартия. Изстинал се нарязва на триъгълници, които се облепят плътно един до друг по борда на тортата и в центъра й.
Няма коментари:
Публикуване на коментар