вторник, 21 декември 2010 г.

Желиран картофен венец

Продукти:
около 1,5 кг сварени картофи
1 и 1/2 майонеза
1 малка кофичка заквасена сметана
5-6 кисели краставички
около 300 гр колбас, шунка при мен пушен врат
1 глава лук, черен пипер, сол
1 желатин
Продуктите за венеца се нарязват на кубчета. Смесват се майонезата и заквасената сметана. Към тях се прибавя предварително разтвореният в хладка вода и разтопен на водна баня желатин. Майонезено-сметановата смес се добавя към нарязаните продукти и се разбърква добре. Овкусява се със сол и черен пипер.Изсипва се в облята със студена вода кексова форма и се поставя за няколко часа в хладилник да се желира.
Преди сервиране формата се потапя в гореща вода. Обръща се в подходящо плато. Украсява се по желание.

Източник:Марулка_с_Форум БГ-Мамма

Няма коментари:

Публикуване на коментар