вторник, 21 декември 2010 г.

Милинки

Продукти за тестото:
800 гр. брашно
400 мл. хладка вода
1 яйце
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
20 гр. жива или 1 пак. суха мая
3 с.л. кисело мляко

Крем-паста:
65 гр. краве масло
1 каф. ч. олио
5 с.л. брашно
1 ч.ч. натрошено сирене

От изброените продукти се замесва меко тесто. Разделя се на еднакви по големина парчета, оформят се топчета /около 28 - 30 бр./, нареждат се в намазнена тава. След втасване се намазват отгоре с крем-пастата.
Милинките се пекат в предварително леко загрята фурна до златисто.

Източник: forum bg-mamma

4 коментара:

  1. Мариета,благодаря ти сърдечно за всички рецепти,които си поместила.Също така те следя и във форумите.Абсолютно всичко,сътворено от теб допада на семейството ни.Бъди здрава.

    ОтговорИзтриване
  2. Много благодаря за признанието! Радвам се, че моите нещица Ви харесват!
    Здраве и щастие на цялото Ви семейство!

    ОтговорИзтриване
  3. А сиренето къде и кога се слага....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сиренето се слага в крем пастата, с която се намазват тестените топчета.

      Изтриване