вторник, 21 декември 2010 г.

Торта "Крем а ля крем"

За блата:
4 яйца
10 с.л. захар
2 пакетчета /100 гр/ шоколадов пудинг на Д-р Йоткер

За крема:
250 мл сметана
2 пакетчета "Крем Оле" на Д-р Йоткер - бял
400 мл. студено прясно мляко

За глазурата:
150 гр черен шоколад
3-5 с.л. прясно мляко
2 с.л. ром или коняк

Продуктите за блата се разбиват с миксер. Блатът се пече в леко загрята фурна до готовност.
Сметаната, прясното мляко и пудинга се разбиват до пухкав крем.
Шоколадът за глазурата се разтопява с малко мляко на водна баня.
Блатът се намазва с крема и се залива с глазурата.
По желание може да се украси с бял шоколад.

Източник: Гответе с мен

Няма коментари:

Публикуване на коментар