вторник, 21 декември 2010 г.

Торта "Трюфел"

За блатовете:
6 яйца
2/3 ч.ч. захар
2 с.л. гореща вода
2 с.л. какао
5 с.л. брашно
1 пакетче инстантен пудинг "Сметана" на Д-р Йоткер

Сироп:
1 каф. ч. вода
1 каф. ч. захар
1 с.л. ликьор

За шоколадовия ганаш:
500 мл течна сладкарска сметана
400 гр течен шоколад

За фалшивите бонбони "Трюфел":
1 пакетче обикновени бисквити
1 ч.ч. смлени орехи
1 с.л. какао
2 с. л. пудра захар
50 мл разтопено масло
гореща вода
150 гр. черен шоколад

Жълтъците се разбиват с 1/3 ч.ч. захар. Последователно се прибавят разтвореното в горещата вода какао, брашното, пудинга и разбитите с останалата 1/3 ч.ч. захар.
Върху пекарска хартия се очертават 6 кръга с диаметър 22 см. Върху тях се нанася равномерен,  дебел около 6-7 мм слой от тестото. Блатовете се пекат за кратко в загрята фурна.
Изстинали се отлепят много внимателно от хартията и се сиропират леко с изстиналия сироп.
За шоколадовия ганаш сметаната се загрява без да кипи. В нея се разтваря до хомогенизиране течния шоколад. Кремът престоява една нощ в хладилник. Разбива се до пухкав крем.
Блатовете се намазват с крема и се поставят един върху друг. цялата торта се покрива с крем.
Фалшивите бонбони се приготвят като всички продукти за тях се смесват до еднородно "тесто". Оформят се топчета, които се потапят в разтопения на водна баня шоколад.
Тортата се украсява се с фалшиви бонбони "Трюфел" и шоколадови стърготини.

Източник: Ванчето, Гответе с мен

Няма коментари:

Публикуване на коментар