вторник, 21 декември 2010 г.

Торта "Виена"

За блата:
6 яйца
1 ч.ч. захар
5 с.л. галета
3 с.л. какао
1 и 1/2 ч.ч. смлени орехи
щипка канела
щипка сода бикарбонат

Крем:
500 мл. течна сладкарска сметана
конфитюр от вишни

За сиропиране:
сока от компот вишни или захарен сироп

За украса:
вишни от компот
желиран сок от компота /окло 250 мл. сок с 1/2 пакетче желатин/
смлени орехи

Яйцата се разбиват със захарта. Прибавят се сухите съставки. Изпича се блат, който се разрязва на две части.
Сиропира се с компота/захарния сироп. Намазва се обилно с разбита сметана. Отгоре се разпределя сладкото от вишни. Поставя се вторият блат, леко сиропиран.
Тортата се намазва цялата със сметана. Отстрани като борд се шприцоват сметанови рози. Излива се сока от компота с желатина, поставят се вишни за украса.
Отстрани тортата се облепя със смлени орехи.

4 коментара:

  1. Това е любимата ми торта, благодаря за споделената рецепта! :)

    Ето как стана при мен: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=20&t=19257&start=240

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна се е получила, радвам се, че Ви е харесала!
    Впрочем рецептата я имам от моя колежка - баш болярка:)

    ОтговорИзтриване
  3. Zdraveite, tortichkata izglejda dosta vkusna. Imam vuprosche. Kolko grama vi e paketcheto jelatin. Ne jiveia v Bulgaria i ne bih iskala da sburkam s doziraneto na jelatina. Blagodaria!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте. Пакетче желатин е 10 г.

      Изтриване