Продукти:
за блата:
7 белтъка
140 гр пудра захар
210 гр смлени орехи
2 ванилии
За крема:
7 жълтъка
210 гр. краве масло
210 гр пудра захар
4 ч.л. нес кафе
Белтъците се разбиват на гъст сняг със захарта, внимателно се прибавят смлените орехи и ванилиите.
От сместа се изпичат в предварително загрята фурна два блата.
Жълтъците се разбиват на водна баня със захарта до получаването на гъст крем. Бърка се до охлаждането му.
Маслото се разбива за кратко и към него лъжица по лъжица се прибавя жълтъчният крем. Накрая се добавя разтвореното в малко вода нес кафе.
Блатовете се слепват с крема, тортата се покрива отвсякъде с крем. Украсява се с настърган шоколад.
Престоява 6 ч. преди консумация.
Няма коментари:
Публикуване на коментар