сряда, 22 декември 2010 г.

Продукти:
За корите:
75 гр краве масло
2 яйца
2/3 ч.ч. пудра захар
1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.л. бакпулвер
4-5 ч.ч. брашно
За крема:
350 мл. прясно мляко
4 с.л. натурално нишесте
2 яйца
1 консерва подсладено кондензирано мляко
1 и 1/2 ч.ч. сладкарска сметана
Кори:
Маслото се разбива със захарта до пухкав крем. Прибавят се едно по едно яйцата, млякото и постепенно се изсипва пресятото с бакпулвера брашно. Омесва се гладко и еластично тесто. Покрива се с кърпа и се оставя да почине 15 мин.
Откъсват се парчета и се разточват много тънки кори. Изрязват се кръгове с помощта на дъното на тортена форма или чиния с диаметър 24 см. Надупчват се с вилица и се пекат върху пекарска хартия в предварително загрята фурна докато краищата им порозовеят.
Изпичат се 16-17 кори и излишните краищата, които ще послужат за посипване на борда.
Крем:
Консервата кондензирано мляко предварително се вари 2,5 - 3 ч. като се следи през цялото време да е покрита с вода. Охлажда се.
Яйцата се разбиват добре с вилица и към тях се прибавя нишастето. Бърка се до хомогенност и към тях се изсипва врялото мляко. Връща се на котлона и се бърка до сгъстяване. Охлажда се.
Разбиват се добре охладените яйчен крем и карамелено кондензирано мляко. Сметаната се разбива, отделя се малка част за украса и се прибавя към основния крем. Разбърква се добре.
Корите се мажат с крем с изключение на последната. Оставя се крем за отгоре и отстрани. Тортата се притиска с чиния и се поставя в хладилник за няколко часа, за да се напоят с крем корите.
Измазва се отгоре и отстрани с крем, бордът се посипва с натрошените парченца от изрезките, украсява се с отделената сметана и се връща в хладилника до сервиране.

















Източник:Мишел_Кукинг.нет

Няма коментари:

Публикуване на коментар