сряда, 22 декември 2010 г.

Торта "Татяна"

Продукти:
За блатовете:
5 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч стафиди
1 ч.ч. едро нарядани орехи
1 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. течен мед
1 ч.лъжичка без връх сода

За крема:
500 мл.сладкарска сметана сметана
5 с.л. пудра захар за любителите на по-сладкото

Всичко се разбива на ръка и се оставя в хладилника да престои поне 6 часа. След това част от сместа се изсипва на тънък пласт върху намаслена тава и се пече при 180 градуса около 15 минути. По същия начин се изпичат още 2 блата.
Сметаната се разбива и с нея се слепват блатовете и се измазва тортата.
По желание се украсява с шоколад и орехи.
*Блатовете не се сиропират.

Източник: Форум БГ-мамма

Няма коментари:

Публикуване на коментар