вторник, 21 декември 2010 г.

Торта с целувки, лешници и ягодов сос

Продукти:
200 гр. целувки
500 мл. сладкарска сметана
150 гр. изпечени и ситно смлени лешници
2 с.л. бренди

За ягодовия сос:
150 гр. ягоди
1 с.л. пудра захар
1 с.л. лимонов сок

Целувките се натрошават и разделят на 3 части.
В тапицирана с пекарска хартия форма се изсипва едната част.
Сметаната се разбива, добавят се смлените лешници, втората част целувки и брендито. Изсипва се върху целувчения блат. Подравнява се и тогоре се изсипват останалите натрошени целувки.
Охлажда се 2 часа в хладилник.
Освобождава се от формата и хартията и леко се наръсва с какао.
При сервиране всяко парче се полива с ягодовия сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар