вторник, 28 декември 2010 г.

Болиньос

*бразилски сладкиш, придружаващ кафето

За тестото:
350 гр брашно
1 ч.л. суха мая
200 мл олио
щипка сол
2 с.л. кафява захар
2 с.л. топла вода
1 яйце

За пълнежа:
1-2 банана
2-3 с.л. кафява захар
1,5 ч.л. канела
1/2 ч.ч. тъмни стафиди

Смесете олиото, яйцето, захарта, солта и водата. Към пресятото брашно добавете маята и омесете еластично, леко мазно и лепнещо тесто. Не е нужно да втасва.
Разделете го на две части и разточете всяка на правоъгълник с дебелина 5 мм върху пекарска хартия.
Бананите обелете, разрежете на две по дължина и после на полумесеци. Разпределете равномерно върху тестото, посипете със стафидите, захарта и канелата. Завийте на стегнати рула с помощта на хартията и прехвърлете в подходяща тава/отново върху пекарска хартия/.
Рулата се пекат в загрята фурна около 30-35 мин или до кафява, хрупкава коричка.
Извадете от фурната и нарежете веднага на дебели около 1,5-2 см парчета.
Поднесете охладени със сутрешното или следобедното кафе и се насладете на неповторимия вкус на Бразилия!

Няма коментари:

Публикуване на коментар