петък, 12 юни 2015 г.

Хрупкави тиквички на фурна




Продукти:
тиквички
яйца
брашно
галета
царевично брашно
сол, черен пипер



          Измийте добре тиквичките. Нарежете ги на пръчици с дължина 10 см и дебелина 1 см. Пригответе в подходящи чинии необходимите продукти за панировката - в едната брашно, в другата смес от равни части галета и царевично брашно, в купа разбийте няколко яйца. Добавете по малко сол и черен пипер към трите съставки и размесете. Оваляйте добре всяка пръчица в брашно, потопете в яйца и завършете със сместа с галета. Подредете в покрита с хартия тава за печене. Изпечете на 170 градуса докато се зачервят.

Способи за приготвяне на подобни тиквички има много в нет-пространството,  така че да се претендира кой е първоизточникът е неуместно, затова и не посочвам такъв.

4 коментара:

  1. Чудесно зачервени тиквички! Трябва да опитам и аз да панирам по този начин, благодаря за идеята! Усмихната неделя!

    ОтговорИзтриване
  2. Ети,чудни са пръчиците ти!Отдавна не сме ги приготвяли,с което обикновено се ангажира госпожицата,ей сега ще й напомня!Благодаря за удоволствието и споделената рецепта,и успешна лятна седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте,Благодаря ви прекрасната рецепта.Тиквичките станаха чудесни.

    ОтговорИзтриване
  4. тиквичките са страхотни.правя ги непрекъснато

    ОтговорИзтриване