четвъртък, 23 декември 2010 г.

Пандишпаново руло с конфитюр

Продукти:
4 яйца
4 с.л. захар
1 с.л. брашно
1 с.л. грис
1 ванилия

конфитюр/сладко по избор /тук е с ягодово сладко/

Жълтъците се разбиват до пухкав крем със захарта. Прибавят се смесените брашно, грис и ванилия. Белтъците се разбиват с щипка сол на сняг и се добавят към жълтъчния крем. Смесват се внимателно.
Пандишпановата смес се изсипва в подходяща тава / тук - квадратна 27/27 см/ върху покрито с пекарска хартия дъно.
Блатът се пече в незагрята фурна до златисто.
Изважда се, захлупва се върху кърпа и внимателно се отстранява хартията. Веднага се намазва с избрания конфитюр /сладко. По желание може да се поръси с едро нарязани орехи. Завива се на руло с помощта на кърпата. Поръсва се с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар