понеделник, 27 декември 2010 г.

Кекс "Шоколад и кафе"

Продукти:
100 гр краве масло
150 гр захар
2 яйца
100 мл силно еспресо
100 гр течен шоколад
100 мл сметана
1 с.л. какао
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
50 гр орехи

Глазура:
70 гр течен шоколад
45 мл сметана

Маслото се разбива със захарта. Едно по едно се прибавят яйцата. Към яйчено-масления крем се изсипва изстиналото еспресо.
Шоколадът се затопля в микровеле заедно със сметаната. Разбърква се до хомогенизиране и се прибавя към кексовата смес. Разбива се добре, прибавя се брашното, пресято с бакпулвера, и нарязаните с нож на едри парчета орехи. Изсипва се в намаслена и набрашнена кексова форма и се пече в умерена фурна 30-35 мин.
След изстиване се изважда от формата и се полива с глазурата, приговена от шоколада и сметаната.

Няма коментари:

Публикуване на коментар