Продукти:
1 кг тиква
1 л. прясно мляко
4-5 яйца
200 гр захар* + 3-4 с.л. за поръсване на тиквата
2 ванилии
1/2 ч.л. канела
Почистете тиквата от семенната част, обелете я и я нарежете на парчета с големината на локум /често този десерт в нашия край направо го наричаме така - "локумчета"/. Поставете ги в подходяща тава, поръсете с 3-4 с.л. захар и канелата, покрийте с лист алуминиево фолио и запечете за 30 мин. в умерена фурна.
Разбийте яйцата с останалата захар, добавете студеното мляко и ванилиите. Извадете тавата от фурната, залейте тиквата с млечната смес и върнете. Печете още 45-50 мин или докато млечният крем стегне.
Охладете преди сервиране.
*може да намлите или увеличите това количество захар според сладостта на тиквата.
Чудесно предложение, Мариета. Лесно, бързо и вкусно!
ОтговорИзтриванеИмам две тикви, дано успея да ги направя нещо, преди да се е наложило да ги изхвърля... :)
Приятна вечер от мен, мила!
О, да, вече им мина времето на тиквите - това беше последната тиква, останалото настъргах или нарязах на парчета и прибрах във фризера.
ИзтриванеСпокойна и на теб, мила!
С тези изкушаващо красиви снимки ми напомни от колко време не съм хапвала тиква :) Поздрави и хубава вечер!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Габи! Хубава вечер и на теб!
ИзтриванеВкусно, цветно и красиво! :)
ОтговорИзтриванеЛюбимия ми есенно-зимен десерт :) Много вкусни снимки :)
ОтговорИзтриванеМного обичам тиква и това май е най-вкусната рецепта!За съжаление нямам откъде да се снабдявам и самио ще се наслаждавам на прекрасните ти снимки!Поздрави!
ОтговорИзтриванеЕй на тази тавичка, ако й седнем двамата с баща ми и бързо ще й видим сметката!Разкошни снимки,Мариетка!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Един от любимите ми десерти, а тази година така и не се сетих да го направя! Много изкушаващи снимки! Поздрави!
ОтговорИзтриване