неделя, 14 февруари 2016 г.

Баница на розички



Продукти:
1 пакет фини точени кори за баница
400 г сирене
5 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. газирана вода
2 щипки сол
3-4 с.л. олио
30 г краве масло



          Разделете корите в пакета на две/обикновено са 16, така че по 8/. Сложете 2 кори една върху друга и поръсете с натрошено сирене. Отгоре поставете нови две кори, пак наръсете сирене и повторете докато свършите първите 8 кори. Завийте на рехаво руло и нарежете напречно на парчета с дебелина 3-4 см. С останалите 8 кори процедирайте по същия начин.
          Намазнете тавата за печене и подредете прави "розичките". Разбийте яйцата с вилица, добавете киселото мляко, газираната вода и солта. С лъжица разпределете сместа върху розичките, за да се напоят добре. Отгоре се разпределят парченца краве масло.


          Изпечете в загрята на 180 градуса фурна до златисто. Извадете, наръсете с вода и покрийте с кърпа да се задуши.



Източник

4 коментара:

  1. Чашата с каква вместимосте ?Яна

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! За нормална вместимост на чаена чаша се приема 250 мл.

      Изтриване
  2. Разкошна е баницата,Ети,толкова златиста,сочна и пухкава изглежда!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Роси, наистина е много пухкава.
      Хубава вечер ти желая!

      Изтриване