петък, 17 юли 2015 г.
Лодки от чушки с яйца и сирене
Продукти за 4 порции:
4 по-големи тънкостенни чушки
2 домата
200 г сирене
3 яйца
100 г кашкавал
сол, зехтин, сушена чубрица
Измийте и отрежете дръжките на чушките. разрежете ги през средата на две, за да се получат лодки. Почистете семенната част и подредете в тава за печене, посолете съвсем оскъдно.
Обелете доматите/ за по-лесно може да ги топнете за секунда във вряща вода/. Нарежете ги на филийки, отстранете воднистата семенна част и нарежете на кубчета. Разпределете по дъното на всяка лодка, посолете леко. Разбийте с вилиза яйцата, натрошете при тях сиренето, овкусете с малко ронена чубрица и напълнета всяка лодка със сместа. Напръскайте леко със зехтин, налейте съвсем малко вода на дъното на тавата и изпечете в силна фурна за около 25 мин или до готовност.
Извадете тавата от фурната, настържете кашкавала на едро ренде и го разпределете върху чушките. Върнете във фурната, изключете я и оставете кашкавалът да се разтопи.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Чудесно лятно ястие! Вариант на пълнени чушки със сирене.
ОтговорИзтриванеХубава петъчна вечер, Мариетка!
Много,много ми е на сърце ястието,Ети,толкова е апетитно!Харесва ми добавката от домати,ще опитам!Ведра лятна седмица!
ОтговорИзтриванеАх, какви са апетитни...
ОтговорИзтриване