Продукти за 6 порции:
800 гр пилешко филе
400 гр печурки
2 червени чушки
2 зелени чушки
4 големи глави лук
1/2 стрък праз
1 патладжан
1 морков
200 мл доматен сок
4 яйца
100 мл прясно мляко
100 мл олио
ронена чубрица
сол и черен пипер на вкус
Нарежете зеленчуците - лука на полумесеци, чушките на ивички, праза на шайби, моркова и патладжана на кубчета, гъбите на пластинки. В дълбок тиган сгорещете олиото и изсипете зеленчуците/без гъбите/. Запържете докато променят цвета си. Прибавете гъбите и пържете докато леко омекнат. Прибавете нарязаното на хапки пилешко месо и пържете докато се запечата. Овкусете със сол, пипер и чубрица. Добавете доматения сок и малко топла вода.
Разпределете кавърмата в 6 гювечета. Похлупете и печете 1 час в умерена фурна.
Разбийте яйцата с прясното мляко и разпределете върху гювечетата. Върнете ги във фурната без капак, докато яйчната смес стегне.
Сервирайте кавърмата гореща.
Мариетка, изглежда фантастично. Много обичам такъв тип ястия. Благодаря ти за рецептата!
ОтговорИзтриванеМммм, много вкусно! Обичам кавърма, но отдавна не съм приготвяла:-) Благодаря, че ми напомни!
ОтговорИзтриванеСтрахотно ястие! Още утре ще го изпробвам, точно по 90дневната ми е:)
ОтговорИзтриванеОбичам каварма, а твоята е чудесна!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
Ееее,браво!И тук се носят чудни аромати,и тук домашна гозбица се е ширнала на снимките!
ОтговорИзтриванеРазкошна е ,Мариетка!Има защо да ти е останала спомен,който си се постарала да приготвиш и у дома,и то великолепно вкусно!
Хубава нова седмица ти пожелавам!
Много вкусно, и няма как щом е в глинен съд :)
ОтговорИзтриванеПоздрави от мен, Мариетка и хубава нова седмица!
Това си го запазвам на челно място в списъка с вкусотиите, които си умирам да приготвя!! Приготвила си го и си го поднесла уникално, Мариета - поздравления за фантастичната комбинация от вкусове и представяне!!!
ОтговорИзтриванеМариета, привет! За мен е удоволствие днес да те поканя на гости в кулата - има наградка в знак на уважение към теб.
ОтговорИзтриванеМариета, страхотно изглежда и, не се и съмнявам, че е много вкусна! Много обичам ястия в гювечета и твоата кавърма силно ме изкушава :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава нова седмица!
Ние много обичаме гюведжета,от твоите наново огладняхме :)
ОтговорИзтриванеТова с прясното мляко много ми допадна,непременно ще го пробвам.
Гювечетата са любим гост на нашата трапеза, рецептата ми хареса много и със сигурност ще я изпробвам. Прегръдки!
ОтговорИзтриване