неделя, 20 март 2016 г.

Арменски сладки



Продукти за 45 - 50 броя:
1 ч.ч. вода
1 ч.ч. олио
1 ч.л. сода за хляб
щипка сол
3 ч.ч. брашно

локум
орехи
пудра захар
2 ванилии




          Сложете водата и олиото в подходящ съд на огъня. Щом течността заври, добавете солта и содата, а след това и цялото количество брашно. Бъркайте с дървена лъжица, докато се оформи топка тесто. Дръпнете от огъня и охладете.
          Нарежете локума на парчета/всеки локум - на 4/, а орехите - на едро. Оформете сладките - откъснете малко тесто, размесете го на кръгче, в средата сложете орехи, парче локум и внимателно съберете краищата, оформяйки топче. Наредете в тава върху хартия за печене и сложете сладките в загрята на 180 градуса фурна. Ипзечете докато порозовеят.
          Извадете от фурната  и веднага, докато са горещи, ги оваляйте в ароматизираната с ванилия пудра захар/ достатъчни са около 150 -200 г/.




           Сладките са особено подходящи по време на църковен пост и за рецептата им  благодаря на Илиана от Щъркелово гнездо.

1 коментар:

  1. Много са вкусни и лесни за приготвяне. Благодаря, че ми ги припомнихте.В почивните дни ще ги направя. Цвета

    ОтговорИзтриване