неделя, 20 март 2016 г.
Арменски сладки
Продукти за 45 - 50 броя:
1 ч.ч. вода
1 ч.ч. олио
1 ч.л. сода за хляб
щипка сол
3 ч.ч. брашно
локум
орехи
пудра захар
2 ванилии
Сложете водата и олиото в подходящ съд на огъня. Щом течността заври, добавете солта и содата, а след това и цялото количество брашно. Бъркайте с дървена лъжица, докато се оформи топка тесто. Дръпнете от огъня и охладете.
Нарежете локума на парчета/всеки локум - на 4/, а орехите - на едро. Оформете сладките - откъснете малко тесто, размесете го на кръгче, в средата сложете орехи, парче локум и внимателно съберете краищата, оформяйки топче. Наредете в тава върху хартия за печене и сложете сладките в загрята на 180 градуса фурна. Ипзечете докато порозовеят.
Извадете от фурната и веднага, докато са горещи, ги оваляйте в ароматизираната с ванилия пудра захар/ достатъчни са около 150 -200 г/.
Сладките са особено подходящи по време на църковен пост и за рецептата им благодаря на Илиана от Щъркелово гнездо.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много са вкусни и лесни за приготвяне. Благодаря, че ми ги припомнихте.В почивните дни ще ги направя. Цвета
ОтговорИзтриване