събота, 19 октомври 2013 г.

Банички-пурички с праз






Продукти:
4-5 стръка праз
2-3 с.л. олио или зехтин
150 г сирене
1 яйце
10 листа фини кори за баница



          Почистете и измийте стръковете праз. Нарежете ги на 4 по дължина и после на парченца. Задушете в мазнината като бъркате непрекъснато. Добавете 100 мл вода и оставете на тих огън докато се изпари, а праза омекнете. Свалете от огъня и охладете. Прибавете натрошеното сирене и яйцето и разбъркайте получената плънка.
             Всеки лист прегънете по късата страна като 183-та от него да е единична кора. По края на двойната разпределете 2 с.л. от плънаката и завийте на стегнато рулце.
            Подредете пуричките в тава върху хартия за печене, напръскайта с малко мазнина и запечете в умерена фурна до зачервяване. Поднесете студени.

4 коментара:

  1. Последните години преоткривам баницата в различни варианти, по-скоро откривам и осъзнавам кооолко вкусна е с всякакви плънки, включително с различни зеленчуци. Наскоро правих с тиквички и ориз по рецепта на Тики, прекрасна беше също, но няма как да покажа...
    Та мисълта ми, Мариетка, е, че си сготвила прекрасна вкусотия и никак не се съмнявам, че е изчезнала за минути. :)
    Сърдечни поздрави и усмихната вечер от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Ах,че хубаво си ги навила,Ети,и плънката е страхотна!Толкова симпатични,хрупкави и вкусни банички,непременно ще направя,благодаря ти!Прегръдка за теб и семейството и успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Гери, Роси, благодаря ви! Благодаря ви за това, че не ме забравяте и наминавате при мен, въпреки че в последните месеци едва успявам самата аз да поглеждам тук...липсва ми общуването с вас и се надявам скоро да имам повече време за него.
    Поздрави и прегръдки, мили!

    ОтговорИзтриване
  4. Още нещо интересно,което бих пробвала! Благодаря :)

    ОтговорИзтриване