събота, 28 септември 2013 г.

Торта "Южен пътен възел - Велико Търново"

         
 

          Е, само такава торта не бяхте виждали, ама ето я. Поръча ми я Дани, за която правих тортата-рокля. Баща й имаше юбилей и тъй като работата му е била свързана с изграждането на пътното съоръжение, тя поиска то да е основният мотив на тортата. Предизвикателство, защото е доста трудно да пресъздадеш достоверно такъв мащабен проект върху малкото пространство на тортата. Борда реших да украся с рисунки на емблематични за града места - Царевец, Владишкия мост, накацалите по скалите къщи.

          


 

 
 
Реших да внеса и нотка хумор в надписа, оформяйки годините на рожденика като пътен знак:
 
 
Вкусово заложих на любимата ми комбинация - сочни шоколадови блатове, напоени с ароматно желе от дюли и ванилово-сметанов крем.
 
 

          Искаше ми се да сложа още знаци и табели, но щяха да са прекалено миниатюрни, за да хармонират с големината на пътищата, затова се отказах и Южния пътен възел остана в този вид.



 
 

4 коментара:

  1. Как да не е щастлив после рожденикът? Чудесно си се справила отново, Мариетка, златни ръце имаш! Да е жив здрав и ти също, за да продължаваш да радваш с творенията си!
    Всичко добро от мен и лека вечер! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Мариета, невероятна е! Наистина имаш златни ръце!
    Поздрави и хубава неделна вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. ! Много оригинална! А това със знака е страхотна идея! Комплименти, Мариета, както винаги прекрасно изпълнение!

    ОтговорИзтриване
  4. Кой друг,ако не ти,Ети,би въпроизвела по най-ефектен начин подобна идея и молба!Справила си се и този път блестящо!Тортата е много интересна и честит да е рожденика!Прегръдка и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване