неделя, 12 март 2017 г.

Гъбена каша



Продукти:
400 г печурки
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
1 морков
3 с.л. брашно
3-4 с.л. олио
сол, сушен девисил, черен пипер



          Измийте и нарежете гъбите на филийки. Лука нарежете на по-едро, чесънът на пластинки, а морковът настържете на едро ренде.
          Загрейте мазнината и запържете лука, чесъна и моркова. Добавете гъбите, посолете и гответе до тяхната готовност.
          Поръсете с брашното, разбъркайте и добавяйте по малко топла вода до желаната гъстота на соса. Овкусете с девисил и прясно смлян черен пипер.
          Сервирайте гъбената каша топла.


2 коментара:

  1. Любима, много апетитна кашичка, Ети! Интересен ми е вкуса със девесил, ще пробвам с него.
    Поздрави и хубава седмица на теб!

    ОтговорИзтриване
  2. И на мен ми бе интересно за девесила.

    ОтговорИзтриване