неделя, 29 януари 2017 г.
Супа с праз и свинско месо
Продукти:
500 г шарено свинско месо
1 стрък праз
1 малка глава лук
1 морков
1 к.ч. ориз
3-4 с.л. олио
1 яйце + щипка лимонена киселина
сол, челен пипер, чубрица
*1 ч.ч. зелев сок
Нарежете свинското месо на дребни късчета. Загрейте мазнината и изпържете месото докато побелее и се запечата от всички страни. Добавете нарязаните праз, лук и морков, гответе 5 мин, посолете и налейте 1 л гореща вода. След като месото се е сварило добре добавете измития ориз и сушена чубрица на вкус. Варете до готовност на ориза и свалете от огъня. Застройте с разбитото с щипка лимонена киселина яйце.
Сервирайте супата гореща, поръсена с прясно смлян черен пипер.
*Ако обичате и имате в наличност може да добавите и зелев сок.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар