събота, 25 януари 2014 г.

Авокадо дип




Продукти:
2 броя авокадо
50 мл зехтин
50 мл олио
сока от половин лимон
сол на вкус
по желание - чесън на прах




          Разрежете авокадото на две, със завъртане отделете половинките. Забийте нож в костилката и отново със завъртане я отстранете. С лъжица изгребете вътрешността. Сложете я в чашата на пасатор и пюрирайте. Добавете зехтина и продължете да пюрирате. Без да спирате пасатора добавете лимоновия сок и на порции - олиото - трябва да се получи пухкав и хомогенен дип. Овкусете и ако сметнете, че е нужно - добавете още лимонов сок или още зехтин.
          Поднесете като предястие с препечен хляб или като добавка към печено месо.





За този вкусен дип отново благодаря на моята приятелка Диди.

3 коментара:

  1. Мариетка, чудесен е! И аз съм на същата вълна, скоро ще покажа. Да ви е сладко и хубав ден! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ох .... това ми е любимо ... само не му добавям олио и чесън :)

    ОтговорИзтриване
  3. Много обичам авокадо и влагам къде ли не :) А маскиран в дип е единственият начин да накарам половинката да яде :) Напомняш да направя пак, че скоро не сме хапвали тази полезна вкусотия :)

    ОтговорИзтриване