събота, 10 август 2013 г.

Доматени гювечета


За всяка порция:
2 домата
2 яйца
натрошено сирене/извара
шунка/бекон/колбас

           Отрежете капаче на всеки домат и с помощта на лъжичка издълбайте вътрешността. Отцедете добре и посолете съвсем леко, особено ако използвате само сирене. Напълнете до половината всеки домат с натрошено сирете и нарязана на кубчета шунка. 
          Счупете по едно яйце във всяко доматено гювече, наредете в тавичка и запечете под грила на фурната до готовност на яйцето.

*Може да импровизирате с плънката - да добавите царевица, топено сирене или пък изцяло вегетарианска плънка.



По идея на сп. Рецепти за здраве, бр.2/2013 г

5 коментара:

  1. Ех, че хубава идея... Много ми харесва, Мариетка, чудесно съчетание и страхотен вкус! Та и ефектно, абе много ми хареса. :)
    Прекрасна вечер ти желая! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много ги обичаме тия "гювечета" в къщи, но май повече през зимата ги правя, когато доматите са по-твърди:) без друго са трудни за дъвчене тогава :)
    Чудесни са твоите, Ети! Поздрави и хубав неделен ден !

    ОтговорИзтриване
  3. Много са вкусни , а и може да се импровизира с плънката, та да е за всеки вкус!
    Мариетка, изглеждат чудесно!
    Поздрави и приятна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Пак така ме изкушаваш с тези твои неустоими снимки,Ети!Великолепно си ги приготвила,благодаря за прекрасната идея,още утре ще ги спретна!Прегръдка и хубави летни дни!

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесно предложение за бърза топла гарнитура! Особено в комбинация с чушчиците :)

    ОтговорИзтриване