събота, 2 юни 2012 г.

Уличните мекици на Танита



Продукти:
4 ч.ч. брашно
1 с.л. суха мая
1.л. сол
2 с.л. захар
2,5 ч.ч. топла вода

олио - за пържене и за намасляване на ръцете

пудра захар за поръсване





           В дълбок съд смесете сухите съставки. Добавете водата и разбъркайте - получава се сравнително рядко и лепнещо тесто. Покрийте купата с фолио и оставете за една нощ в хладилника. На сутринта тестото ще е увеличило обема си 3-4 пъти. То е много лепкаво и шуплесто.
          Загрейте мазнината за пърженето на мекиците. С обилно намаслени ръце откъсвайте по малко от тестото и оформете тънки мекици. Изпържете до зачервяване. Отцедете от излишната мазнина върху салфетка. Сервирайте мекиците топли, поръсени с пудра захар.



***

                       С благодарност към Танита за най-сполучливата рецепта за мекици!

9 коментара:

  1. Чудесни са, Мариета! В къщи всички много обичаме мекици, следващият път ще пробвам по тази рецепта! Поздрави и усмихната неделя! :))

    ОтговорИзтриване
  2. Ети, фантастични снимки :)
    На мен ми е малко трудно оформянето,
    но рецептата е чудесна!
    Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  3. Пресягам се и аз за една,много вкусни ми изглеждат!
    Чудесни,слънчеви снимки!
    Хубава неделя на цялото семейство,Мариетка!

    ОтговорИзтриване
  4. Супер, много вкусни изглеждат!:)

    ОтговорИзтриване
  5. Мариета, страхотни мекици! Веднага си грабвам една-две, че много обичам, но права изключително рядко.
    Поздрави и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  6. Мариета, мекиците са страхотни на вкус, а снимките ще предизвикат всеки интерес.
    Още миналата година изпробвах рецептата на Танита и се уверих в нейния успех.
    С поздрав от кулата!

    ОтговорИзтриване
  7. За тези мекици и аз знам,но все още не съм ги правила.Твоите са вкусни,нали-пона така изглеждат...
    Хубав ден,Мариетка!

    ОтговорИзтриване
  8. Страхотни мекички :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  9. Тези мекици съм ги правила и са страхотни.

    ОтговорИзтриване