неделя, 18 декември 2011 г.

Да пренесеш Коледа...коледни меденки

          Наближава Коледа. Един от най-прекрасните, топли и уютни празници. Коледното вълшебство сякаш завладява всички - носи се аромат на  мед и канела,  светлината от камината събира вечер цялото семейство, отвсякъде греят  разноцветни светлини и бляскави украси, с дъх на смола елхите крият под вечнозелените си клонки подаръци... и когато в тези вълшебни дни едно дете трябва да посрещне Коледа в болничната стая, майка му би искала то поне мъничко да усети цялата магия на празника.
          Петя ме помоли да направя коледни меденки, които да вземе със себе си в болницата и с тях да пренесе празника за своя син Даниел. След тортата Футболист и тортата Подарък, които жената с голямо сърце поръча за подарък на приятели, дойде ред да направя нещо за нея самата. Поводът и мястото, където ще отидат тези меденки, ме разтърсиха като майка и вложих в тяхнато декориране много чувства. С украсата на всяка една от тях аз мислено пожелавах на Дидо и Петя успешна операция и леко възстановяване, за да порещнат заедно, вкъщи, здрави и щастливи Новата година.

          А Петя ме изненада - донесе ми подарък за децата - едно весело килимче Снежко. Благодаря ти от сърце,Петя,  и стискам палци!18 коментара:

 1. Мариета, чудесни са :)
  Сигурна съм, че ще създадат Коледно настроение и ще помогнат!
  Поздрави и хубава нова седмица!

  ОтговорИзтриване
 2. Сътворила си цяла Коледа в картинки! Прекрасни сладки и изящна декорация! стискам палци детенцето да се оправи веднага щом ги опита:)

  ОтговорИзтриване
 3. Мариета, прекрасни са, чудни!!! Комплименти!!! Дано пожеланието се сбъдне и направят чудото за което са сътворени!!!

  ОтговорИзтриване
 4. Мариетка, прекрасни са тези сладки! Дано младежът, за когото са предназначени скоро да оздравее!

  ОтговорИзтриване
 5. Във всяка бисквитка се вижда какво старание и обич си вложила! Много красиви и вдъхновяващи меденки!

  ОтговорИзтриване
 6. Красиви, направени с много любов, търпение и вдъхновение! Коледният дух е изпълнил вашия дом! Поздрави, Мариетка!

  ОтговорИзтриване
 7. Това си е висш пилотаж!
  Всичките видове са страхотни!
  Поздравления и хубава нова седмица!

  ОтговорИзтриване
 8. МАРИЕТА, приказни неща си сътворила.Аз нямам нерви за такова нещо:)но искрено се развам на майсторлъка ти.
  Прегръди и хубава нова седмица

  ОтговорИзтриване
 9. Мариетка, прекрасни, пъстри и толкова детайлни курабийки си сътворила! Поводът е наистина много неприятен, но съм сигурна, че тези малки парченца сладост ще донесат не само радост за очичките на малкото момче, а и много положителна енергия, която видимо си вложила в тях и това ще допринесе скоро всичко да е зад гърба на милата майчица и нейното детенце. Пожелавам им го от сърце!

  ОтговорИзтриване
 10. Мариетка, чудесни меденки си сътворила!Сигурна съм, че детенцето ше ахне и ще подвижнеш духа и на родителите му,като го видят усмихнато! Дано всички мине по най-благоприятния начин!Никой не заслужава да е болен, но когато страда детенце ми е много мъчно!
  От сърце им желая операцията и лечението да минат добре!
  Поздрави и на теб и Весели Коледни Празници!Да има здраве и детски смях!

  ОтговорИзтриване
 11. Направо произведение на изкуството са тия меденки!Истински се насладих на тази красота,поздрави!
  Весели Коледни празници!

  ОтговорИзтриване
 12. Вълшебни коледни меденки. Уловили са цялата магия на празничните дни.
  Дано донесат много здраве и усмивка на детенцето.
  Приказни празнични дни!

  ОтговорИзтриване
 13. Мариета,толкова благородно от твоя страна да зарадваш детето,а меденките са истинско коледно вълшебство от приказни герои!Невероятни са!
  Със сигурност си му донесла много настроение за именния ден и си му помогнала да преодолее трудностите по-леко!Пожелавам му скорошно оздравяване и дядо Коледа да му донесе много,много здраве!
  Прегръдки!

  ОтговорИзтриване
 14. Благодаря на всички за прекрасните коментари и оценки! Наистина се постарах да уловя и претворя Коледната магия в тези малки парченца сладост.
  Ще се радвам ако поне мъничко съм успяла да разведря детето.
  Хубави предпразнични дни на всички!

  ОтговорИзтриване
 15. Миме, страхотни са! Поздравления!

  ОтговорИзтриване
 16. Перфектни, много весели и носещи настроение са, Мариета! Не бих могла да си представя да излязат под моите ръце, но пък затова ще се порадвам на твоите до насита. Прегръдки!

  П.С.: Имам една молба, да включиш RSS за проследяване на публикациите в блога! Надявам се, че не е проблем, а така ще ме улесниш много. Благодаря ти предварително! :)

  ОтговорИзтриване