сряда, 29 юни 2011 г.

Шоколадов сладолед




Продукти за 6 порции:
300 мл течна сметана
100 мл прясно мляко
30 гр сметана на прах
100 гр натурален шоколад
1 с.л. Бейлис или шоколадов ликьор



          Изсипете в дълбок съд двата вида сметана и прясното мляко. Разбийте за кратко с миксер до консистенцията на палачинково тесто, не по-гъсто. Добавете разтопения на водна баня шоколад и Бейлис-а /ликьора.
          Прехвърлете в машината за сладолед и охладете. Изсипете в куjия и съхранявайте във фризер. Извадете и преместете в хладилник 30 мин преди сервиране. По желание гарнирайте със стърготини шоколад.




3 коментара:

  1. Мариетка,сладоледът у вас е на почит напоследък,и все в страхотни варианти!И този изглежда и звучи примамливо!
    Надявам се детенце вече да е по-добре!

    Поздрави и прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Аха, и да ти кажа - много бързо свършва, понякога ми се струва, че купата няма да успее да се замрази добре за следващата партида...
    Дребо е бомба вече, утре го изстрелвам на градина и се заемам с обещаното към теб.
    Поздрави и на теб! И благодаря за търпението!

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасен ти е и този сладолед,Мариетка!!! У нас много обичаме и правих на скоро подобен, но никакси не успях да се класирам да снимам :))

    ОтговорИзтриване