неделя, 3 юли 2011 г.

Тас кебап


Продукти:
750 гр крехко свинско месо
1 глава кромид лук
1 морков
1 с.л. червен пипер
2-3 зърна бахар
4-5 зърна черен пипер
2 дафинови листа
сол на вкус

2 с.л. брашно


          Нарежете месото на едри парчета, лука и моркова на дребни кубчета. Поставете ги в тенджера под налягане, добавете подправките и залейте с топла вода, колкото да покрие месото. Затворете тенджерата и варете 1 час след завирането й.
          Разхерметизирайте тенджерата и прехвърлете тас кебапът в друга тенджера. Отсранете дафиновите листа, зърната чер пипер и бахар. Върнете на огъня и добавете размитото с малко вода брашно. Варете 5 мин докато сосът се сгъсти.
          Сервирайте с картофено пюре или задушен ориз.

          *Традиционно тас кебапът се приготвя като месото първо се запържва, след него - зеленчуците, добавя се и доматено пюре. Стараейки се да избягвам доколкото е възможно запържването, приготвям тас кебапът по гореописаният начин, който в никакъв случай не нарушава крайния резултат.

6 коментара:

  1. Ох,че обичам такива вкусни домашни гозби!
    Мариетка,щом и в тенджера под налягане си задушила месцето,направо си представям колко е крехко!
    Много,много вкусно!

    ОтговорИзтриване
  2. Еликсирче, освен че е вкусно, е бързо и по-здравословно.
    Поздрави и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. а както захладня навън, направо предизвика да го направи човек :)
    Много апетитна порция, Мариета!

    ОтговорИзтриване
  4. Рецептата е страхотна, става много вкусно ястие, да не говорим колко е лесна. Откакто я открих вече изобщо не запържвам месото и съм много доволна. Благодаря на авторката, че я сподели!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че Ви харесва този начин на приготвяне. Винаги, когато е възможно, се старая да избягвам запържването.
      Хубава съботна вечер!

      Изтриване
  5. Ще пробвам още утре този начин. Досега винаги първо "запечатвах" месото с малко мазнина и сега ми е любопитно как ще се получи.

    ОтговорИзтриване