вторник, 21 юни 2011 г.

Огретен с тиквички


Продукти:
1 кг тиквички
1 глава лук
2 с.л. зехтин
пресен копър, сол и черен пипер на вкус

За заливката:
250 гр кисело мляко
4 яйца
150 гр краве сирене
2 с.л. брашно



          Измийте и почистете тиквичките от дръжките. Разрежете ги на четири по дължина и после - на парченца с дебелина 7-8 мм. Изсипете ги в тавичка, добавете зехтина, нарязания на полумесеци лук и наситнен копър. Овкусете със сол и черен пипер. Налейте 150-200 мл топла вода. Покрийте тавичката с алуминиево фолио и печете в умерена фурна 40 мин.
          Разбъркайте продуктите за заливката. Махнете фолиото и залейте тиквичките. печете на горене реотан до приятна червенина.
          Сервирайте огретена охладен.




3 коментара:

  1. Еликсирче, чуден ти е станал огретена!У дома само пържени ги искат тиквичките, ама ако видят твоите снимки и може да си променят мнението:))).

    ОтговорИзтриване
  2. Мариета, мила , извинявай - мислила съм си за Еликсирчето нещо:)))).Освен обръщението всичко написано си е правилно - ще ме карат да правя огретен, ако го видят:))).

    ОтговорИзтриване
  3. Аелис, няма нищо!
    А иначе - ще чакам отзиви дали се е харесал на домашните, вкъщи всички много го харесваме и винаги правя с почти 1,5 кг тиквички в голямата тава...
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване