Продукти за 12 броя:
400 гр бутер тесто
300 гр череши
За топинга:
100 гр захар
50 гр филирани бадеми
50 гр гранулирана захар
Оставете бутер тестото да се отпусне на стайна температура. Изрежете ивица с ширината на формичка за тартарети, поставетея върху формичката и притиснете по ръба, за да се отреже необходимото количество. Притиснете с пръсти към дъното и ръба на формата.
Почистете черешите от костилките. Разпределете върху тестото във формичките и поръсете всяка тарталетка с 1 ч.л. кристална захар, натрошените филирани бадеми и гранулираната захар.
Изпечете тарталетките в предварително загрята фурна докато тестото се надигне и зачерви по краищата. Извадете и охладете.По желание сервирайте с топка сладолед.
Мариета, тарталетките са чудни, но пътеписът ти е фантастичен. Страхотно удоволствие беше да прочета и разгледам снимките. Харесвам тези места, Родопите и хората им са прекрасни!Пиша тук, защото не видях там място за коментар.Благодаря ти!Labrex
ОтговорИзтриванеЛабрекс, аз също ти благодаря за отзивите!
ОтговорИзтриванеТова е само половината от пътеписа, дано днес-утре успея да допиша и останалото...съжалявам, че няма как да се коментира там, ще измисля нещо.
Хубав ден ти желая!
Мариета, в сезона на черешите, чудно предложение:)
ОтговорИзтриване