петък, 17 юни 2011 г.

Бутер тарталетки с череши


Продукти за 12 броя:
400 гр бутер тесто
300 гр череши


За топинга:
100 гр захар
50 гр филирани бадеми
50 гр гранулирана захар





           Оставете бутер тестото да се отпусне на стайна температура. Изрежете ивица с ширината на формичка за тартарети, поставетея върху формичката и притиснете по ръба, за да се отреже необходимото количество. Притиснете с пръсти към дъното и ръба на формата.
           Почистете черешите от костилките. Разпределете върху тестото във формичките и поръсете всяка тарталетка с 1 ч.л. кристална захар, натрошените филирани бадеми и гранулираната захар.


            Изпечете тарталетките в предварително загрята фурна докато тестото се надигне и зачерви по краищата. Извадете и охладете.По желание сервирайте с топка сладолед.





3 коментара:

  1. Мариета, тарталетките са чудни, но пътеписът ти е фантастичен. Страхотно удоволствие беше да прочета и разгледам снимките. Харесвам тези места, Родопите и хората им са прекрасни!Пиша тук, защото не видях там място за коментар.Благодаря ти!Labrex

    ОтговорИзтриване
  2. Лабрекс, аз също ти благодаря за отзивите!
    Това е само половината от пътеписа, дано днес-утре успея да допиша и останалото...съжалявам, че няма как да се коментира там, ще измисля нещо.
    Хубав ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
  3. Мариета, в сезона на черешите, чудно предложение:)

    ОтговорИзтриване