вторник, 11 януари 2011 г.

Кифлички с крем

Продукти за 20 броя:

500 гр брашно
1 пакетче суха мая
100 гр захар
125 мл топло мляко
100 гр краве масло
щипка сол
1 ванилия

За крема:
400 мл прясно мляко
80 гр захар
40 гр нишесте ванилия
70 гр стафиди

За глазиране:
50 мл прясно мляко
30 гр пудра захар

                                                
Замесва се меко тесто. Оставя се да втаса 45 мин. Разточва се на правоъгълен лист с приблизителни размери 50/25 см.
Кремът се сварява според указанието на опаковката. Добавят се стафидите и се охлажда.
Разпределя се равномено по повърхността на тестения лист. Завива се на руло и се нарязва напречно на парчета с дебелина 2-3 см.
Кифличките се нареждат в тава върху пекарска хартия с отреза нагоре. Оставят се 30 мин на топло да втасат.
Пекат се 35 мин в предварително загрята фурна докато се зачервят.
Горещи се намазват с глазурата от топло мляко и пудра захар.
                                                          

*Тестото може да се приготви в хлебопекарна. Изполвайте програма Тесто

Източник:: forum.say7.info/

9 коментара:

  1. Мариета, чудесни кифлички! Грабвам си една веднага :)
    Поздрави и лека вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Мира!
    Грабвай, грабвай, че останаха само трички...

    ОтговорИзтриване
  3. Мариета, пак нещо много вкусно и лесно! Очите ми останаха в твоите кифлички!
    ЩЕ ГИ НАПРАВЯ,няма само да се нервя пред монитора......
    Лек ден
    Нора

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря, Нора!
    ще чакам отзиви, надявам се да ви харесат!

    ОтговорИзтриване
  5. Фантастични са кифличките!!! Идва ми да запретна ръкави веднага :)

    ОтговорИзтриване
  6. здравейте,имам питанки относно рецептата,която току що правих:не се ли слагат яйца?
    каква е последователността на замесване на тестото?
    маслото втечнява ли се или се разбива със захарта?
    защото моето тесто след като втаса стана рехаво ,а не гладко,както е видно на вашите снимки./или като тесто за кифлички/.Та ще помоля за малко разяснения:)))

    ОтговорИзтриване
  7. По принцип меся в хлебопекарна, но на ръка последователността е следната - брашното се пресява, в кладенче се сипва топлото прясно мляко, захарта, мекото масло - нарязано на дребни парченца, щипка сол и ванилията, маята се насипва по ръба на брашното. Замесва се тесто - меко и еластично, но да не лепне и се оставя да втаса.
    В рецептата за тестото няма яйца.
    Предполагам, че Вашето тесто е превтасало, следващия път го разточете по-рано като преди това премесите с още малко брашно.
    Надявам се да се получи, защото резултатът наистина си заслужава.
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  8. Много ми харесва!Благодаря!Отдавна исках нещо такова, ще ги направя!

    ОтговорИзтриване