сряда, 8 февруари 2012 г.

Шоколадова торта с маскарпоне мус и малини - за общия ни рожден ден

          Събуждам се. Навън е бяла приказка. Сняг, като приказно бяло одеало, е покрил целия свят. Тишина. Чувам ударите на сърцето си. Усмихвам се. Правя го всяка сутрин щом се събудя. "Добро утро, нов ден! Добро утро, живот!"
          Тук съм. Поглеждам вляво - на сантиметри от лицето ми кротко спи малкият ми син. Има ли по-красиво нещо от спящо дете? Всяка сутрин се възхищавам на съвършената красота на личицето му. Всяка сутрин съвсем леко, за да не го събудя, завирам лице в гънките на вратлето му и вдъхвам дълбоко онзи, все още бебешки аромат - на мляко, на чисто, на ... дете. Съвсем леко, с крайчеца на пръстите си, милвам една съвършена извивка на бузката и виждам как тупка малката синя веничка на слепоочието. Едно немирно кичурче от бретона  се мъча да подредя всяка сутрин и все не успявам.
          Вратата тихо се отваря и долавям аромата на току що сварено кафе. Съпругът ми го е приготвил за двама ни. Измъквам се на пръсти, отивам в съседната стая - големият ми син още спи - божичко, вече краката му стърчат от леглото. Присядам в края, вече няма място за повече. Опитвам се да го завия, но не успявам да измъкна завивката изпод краката му. Сякаш чак сега си давам сметка колко е пораснал. И неговият бретон е немирен, посягам да го пригладя и той отваря очи "Спи, мамо, спи, ваканция сте, спи, шшшът"...полека затварям вратата и се връщам при съпруга си. Сядаме пред прозореца и безмълвно отпиваме глътка ароматна течност. Само поглед е достатъчен - сърцата ни отдавна бият в едно...поглеждам зад завесата - прекрасна, бяла приказка. Все още никой не е минал по улицата. Снегът искри, заслепява те. Девствена красота. И няма как да е другояче.
          Защото днес е моят ден. Нашият. Днес със сестра ми празнуваме. След малко ще звънне телефонът. Ще се опитаме една през друга да си честитим и накрая нещо ще ни стегне за гърлото. И двете. Уж много неща щяхме да си пожелаваме, пък...няма нужда. Знаем го и двете. Чувстваме го. Така е било. Така и ще бъде. На една дата сме поели първата глътка въздух и сякаш тя ни е свързала с невидима нишка завинаги. Разбирам как се чувстват близнаците. Като нас. Нямат нужда от думи. Стига ни  всяка да знае, че другата е добре. И в дни на радост, и в дни на болка просто да каже    "С теб съм. И до теб!"

          Спомняте ли си тортата за миналогодишния ми рожден ден? Е, след нея май няма да има с какво да ви изненадам. А и не искам. Тя трябваше да се появи точно тогава. Сякаш имах нужда от нея, от написаното за нея, излязло на един дъх от дълбините на душата ми. Тя изигра своята роля като финален щрих на етап от живота ми.
         Днес е различно. Днес моят рожден ден е спокоен и ведър, щастлив и искрящ като снега навън. Равносметка да правя ли? Какво виждам като се обърна назад - от онази торта до днешната? Ооо, виждам толкова красиви неща. Виждам всеки завой от пътуването из Родопите, Рила и Пирин, помня всяко камъче край пътя, всяко мостче и всяко поточе...помня прекрасните морски изгреви,  крясъците на гларусите и шума на вълните, усещам есенния вятър в косите си...усещам цялата Вселена. Аз съм прашинка в нея, тя е прашинка в мен.
          Нови планове. Нови мечти.
          Май щях да ви показвам торта. Отплеснах се, простете, знаете каква съм - като видя бял лист и не мога да спра...
          Та тортата... ами тортата...просто е невъобразимо вкусна. Реших, че няма да има нито украса, нито история. Просто всичко щеше да бледнее пред моята Сакура. А аз не се задоволявам с бледи копия. Затова - нека заложим на вкуса. Как ви звучи - сочни, с дъх на шоколад и кафе, блатове, ароматно малиново желе, плътен, наситен мус с маскарпоне, бял шоколад и кокос? На мен ми звучи вкусно. Божествено вкусно. Не вярвате? Опитайте тогава. Затворете очи и оставете сетивата ви да почувстват хармонията на тези вкусове...насладете им се. Така, както аз се наслаждавам на всеки миг от живота. Тръпчив и черен като шоколад или бял и нежен като мус - това е Той, Животът, моят, твоят, нашият, единственият. Загребвайте с пълни шепи, обичайте го, радвайте му се. Днес и сега.






Честит рожден ден, како! 
Виждаш ли колко е бяло? Свърши се, отиде си тъмното. Пред нас са само бели и хубави, щастливи и празнични дни! Сватби ще стягаме, помниш ли?
На внуците. Обещала си ми...обичам те, обичам те ...







          Все пак ще ви предложа и рецептата, като награда за това, че ме изтърпяхте и прочетохте чак до тук. Блатовете са по рецепта на Ирина за невероятно вкусната шоколадова торта - Ири, огромни благодарности за това съвършенство!




За блатовете*:
180г брашно
150г захар
125г кафява захар
60г какао
1 и 1/4 чаена лъжица сода бикарбонат
1 и 1/4 чаена лъжица бакпулвер
щипка сол
2 яйца, стайна температура
140мл гъст айран
75мл олио
140мл прясно, горещо кафе

*това е оригналната рецепта на Ирина. Аз ползвах само бяла захар. Направих двойна доза, която изпекох на два пъти във форма с диаметър 24 см и получените блатове разрязах след охлаждане на две части - така общо получих 4 блата.

За муса с бял шоколад и маскарпоне:
500 гр маскарпоне
300 гр бял шоколад с кокос/ако не разполагате с такъв може да добавите кокосови стърготини в крема или да пропуснете - въпрос на предпочитания/
400 мл сладкарска сметана


шепа замразени малини



           За блатовете / приговях отделно двете дози/ смесете брашното, захарта, какаото, содата, бакпулвера и солта и разбъркайте добре. В друг съд разбийте на ръка яйцата с айрана, добавете олиото и излейте при сухите съставки. Добавете горещото кафе и бъркайте, докато получите хомогенно, малко по-течно от класическото кексово, тесто.
           Изсипете в покрита с хартия за печене форма с диаметър 22-24 см и изпечете  в предварително леко загрята фурна за около 40 мин. Готовността проверявайте с дървено шишче. Извадете от фурната, оставете да се охлади и разрежете на 2 части. Повторете още веднъж, за да получите 4 блата.



           За муса начупете шоколада на парчета и го залейте със сметаната. Сложете съда на тих огън и бъркайте, докато шоколадът се стопи. Охладете добре и разбийте с миксер до сгъстяване. Добавете на порции маскарпонето като продължавате да разбивате.
           Сглобете тортата. Намажете всеки блат с щедро количество малиново желе, покрийте с мус и пръснете замразени малини. Повторете до изчерпване на блатовете. Покрийте тортата отгоре и отстрани с крем, декорирайте със струйка малиново желе, оформяйки паяжина с дървено шишче. Оставете тортата да преседи едно денонощие и сервирайте.









 

За финал ще ви покажа най-хубавия подарък, който получих днес, наред с целувките от моите мъже - това е картичката, която моят малък, 4 годишен син, е нарисувал и изрязал тайно - вляво, синьото човече е той. "А къде съм аз?"
"Ти си слънцето, мамо!"








73 коментара:

  1. Прекрасно ! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ТЕБ И НА СЕСТРА ТИ!
    Най-добри пожелания!

    ОтговорИзтриване
  2. Мила Мариета, Честит Рожден Ден на теб и сестричката ти! Бъдете много здрави, щастливи и направете най-хубавите сватби на внуците! Нека вдъхновението никога не те напуска за да продължаваш да ни радваш с хубавите си публикации, рецепти и снимки!

    Весел празник! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. Мариета, честит рожден ден и на двете :)
    Нека животът пред вас е най-хубавото нещо, което ви предстои!
    Да сте живи и здрави, много обичани, обичащи!
    И да се радвате на мига!
    Тортата е едно изключително вълшебство!
    Топла прегръдка и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Честити двоен празник, Мариетка!!! Божествено вкусно ми звучи тортата и изглежда така прелъстително вкусна - взимам си едно двойно ;) парченце със сутрешното кафе!! Пожелавам ти най-вече здраве и много покорени висини и хоризонти!! И всичката любов на света, която си пожелаеш, разбира се :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Мина! А тортата стана толкова голяма, че с радост ти поднасям даже тройно парче...

      Изтриване
  5. Няма да крия, че текста ти ме трогна и просълзи...
    Да сте живи и здрави и двете със сестра си (и аз имам прекрасна сестра, която не съм виждала на живо от 9 години... в чужбина е за жалост...)!
    Прекрасна торта и прекрасно семейство! Специални поздрави на малкия художник, на баткото, който е пораснал (като моя син:) ).. и на любящия татко, който ви обгрижва с цялото си внимание и обич!!!

    Наздраве и бъди щастлива!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Били, ще предам на половинЪт думите ти, ще се зарадва! пожелавам ти много скоро да прегърнеш твоята сестричка и никога повече да не се разделята толкова за дълго!

      Изтриване
  6. Честит празник на теб и сестра ти! бъдете здрави и много щастливи!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Честит Рожден ден на близначките с най добри пожелания!Тортата е прекрасна,а разказа вълнуващ и чувствен!От известно време идвам на гости тайничко в това розово кътче!Всичко ми харесва,прекрасно е!
    Желая Ви време за щастие и любов,време за наслади и мечти,време да опитате от всички сладости в този живот и радостта че има с кого да бъдат споделени!
    Весел празник и топла и искрена прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря от сърце! Радвам се, че моето кътче Ви харесва, за мен е удоволствие да съм полезна с нещо на хората, дори и с някоя простичка рецепта...

      П.П. А сестра ми е точно 7 години по-голяма от мен, не сме близначки...

      Изтриване
    2. Ох,много се извинявам !Някак си ми се е изплъзнало от погледа че си по малката сестра!
      И не се среща често две сестри на една и съща дата да са се родили,и това ме е объркало допълнително!
      Сигурно съм бързала и не догледала.Извинявам се още веднъж!
      Но тортата е чудесна и по лесно изпълнима от останалите красоти тук!
      И колко е хубаво да си имаш сестричка!Да сте живи и здрави!

      Изтриване
  8. Честито! Да сте живи и здрави и ти, и сестра ти! Много вкусна изглежда тортата!

    ОтговорИзтриване
  9. Да,ти си слънцето,мила! :)
    Прекрасно си го написала и пак така обширно и откровено!Сягаш бях в твоя дом и видях онова,което ни разказа!
    Честит рожден ден,Мариета!
    И нека цялата обич на твоите трима мъже ти дава сили занапред,да си здрава и винаги слънчева с твоята прекрасна усмивка!
    Нека по пътя ти повече да няма бури и да няма тъга!
    А само любов,разбирателство,нови хоризонти и сбъднати желания!
    Тортата е невероятна,много вкусна ще е определено!
    Взимам си парченце с удоволствие и ще се чуем по-късно!
    А дечицата в желанието си да ни зарадват са толкова непринудени и мили.
    Като погледнах рисунката и се сетих как снощи до полунощ с моята дъщеря препрочитахме всички картички и рисунки,които ми е поднасяла за празниците и аз си ги пазя.Разплакахме се и двете...Хубаво е!

    С пожелание за един незабравим празник!
    Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Роси! Благодаря, топлия ти глас така ме зарадва...до нови срещи!

      Изтриване
  10. Ех, Мариета направо се просълзих, умееш да стигнеш до сърцата на хората, сигурно и децата те слушат с зяпнала уста. Честит празник и на двечките! Много здраве и щастие ви желая!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Павлети, това са сълзи от щастие, нали?
      Прегръщам те!

      Изтриване
  11. Ети, надали има човек, който прочитайки тази публикация, да не е изпълнен с чувство за чистота, поглед напред, с умиление към всяка твоя емоция, която си споделила по невероятно изкусен начин и с няколко сълзи, но от хубави емоции, в очите! Нека пред теб и твоето семейство белите пътища, по които сте поели, си останат все такива! Нека мечтите ви бъдат реализирани!
    Сега ще затворя очи и максимално ще се насладя на вкуса на тортата! И знаеш ли, ще запомня и още нещо от твоята публикация - прекрасния подарък, който си получила и който знам колко надълбоко е стигнал в сърцето ти и с колко майчина радост го е изпълнил!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мис Емералд, благодаря за топлите думи - щом си усетила емоциите ми, значи всички тук сме сродни души...
      А за подаръкът - така е, той е безценен, струва си всяка една секунда от 9-те месеца, всяка болка от раждането, всяка безсънна нощ...той и батко му са моят живот, моето сърце и душа. Аз съм тук, на този свят, заради тях...

      Изтриване
  12. Мариета, мила! ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!
    НАЙ-СЪРДЕЧНИ ПОЖЕЛАНИЯ ЗА ТЕБ И СЕСТРА ТИ!
    Обичам да чета, написаното от теб. И не бих могла да изразя това, което чувствам, след прочетеното....
    А, тортата,..... тя е приказка, разказана от човек с ОГРОМНО СЪРЦЕ,ОТВОРЕНО ЗА ЛЮБИМИТЕ ХОРА И ИЗПЪЛНЕНО С МНОГО ДОБРИНА!
    Силна прегръдка от мен
    Нора

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нора, благодаря за прекрасните пожелания! Винаги успяваш да намериш добра дума, прегръщам те!

      Изтриване
  13. Просто прекрасно!
    Бъдете здрави и щастливи!

    ОтговорИзтриване
  14. Честит рожден ден, Мариета! Бъди много здрава, щастлива и обичана! Честит празник и на сестра ти! Тортата е разкошна!

    ОтговорИзтриване
  15. Разплака ме и този път, както и с тортата Сакура - дано в живота ти всичко се нареди към най-добро!!! Даниела

    ОтговорИзтриване
  16. Честит рожден ден мила на тебе и сестра ти!След това което си написала ти и коментариите след него ,какво бих могла да допълня!?Всичко което пишеш и споделяш с нас ,докосва сърцата ни,защото всеки един чувства същото,но не всеки може да го изрече с думи като тебе!Желая ви цялото щастие на света , да дочакате внуци , и да им се радвате !Внуците са нещо прекрасно ,това е най-голямото щастие , повярвай ми,имам вече 3 сладурчета!Днес с тебе и аз празнувам защото моят мъж е рожденик!И аз направих торта , дори две, защото вече 40 години ,този ден е празник за мене повече от моя РД.
    пепен

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пепен, благодаря ти, мила! Специални поздрави на твоята половинка и мой астрален близнак - много здраве му желая, щастието той го има с теб и внуците ви, да са ви живи и здрави!

      Изтриване
  17. Мариета, Честит Рожден Ден на теб и твоята кака :) Да сте живи и здрави! Обичайте се!
    Всеки път когато прочета твоя публикация нещо ме стяга в гърлото, думите ти засядат там и осъзнавам колко много обичам мъничката си сестра ( която вече е на 28), семейство си и как те са моя смисъл в живота, те са моя живот! Преди няколко дни съпруга ми ме попита, за какво мечтая, а аз тихо и с усмивка споделих, че най-важното за мен е да знам, че те са добре, че са здрави и са до мен ( макар и на хиляди километри в момента) и че единственото, което ми липсва в момента са наши деца. И затова съм си сложила една снимка на дечица като аватар в любимия форум, защото един приятел веднъж ми каза, че ако всеки ден поглеждаш към това, което искаш - то няма начин да не се сбъдне. Хайде отплеснах се и аз...
    Чувствам те толкова близка,приятно ми е да надничам тук и да приготвям неща от блога ти.Продължавай в същия дух и помни,че някой там някъде, непознат за теб - се докосва до теб, до съграденото от теб с толкова любов, познава непоколебимия ти дух,познава страста ти към кулинарната магия и бродирането!
    Наслади се на прекрасния ден и нека всеки твой ден да е рожден!
    Весел празник!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Зорница, толкова силни думи! Благодаря ти! Точно така - ние живеем за близките си, горим за тях, обичаме ги! Пожелавам ти много скоро да се прегърнете всички заедно!

      Изтриване
  18. Мариетка, честит рожден ден на теб и на сестра ти! Да сте здрави и успешни!
    Разбрах, че текста, който си написала е малко тъжен, затова ще си го оставя за по-късно, че днес и аз трябва да съм само усмихната :)
    Прегръдки и весело изкарване!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, Зори, не е тъжен текста, днес няма да тъжа, днес съм щастлива, защото имам приятели като вас! Благодаря ви!

      Изтриване
  19. А аз си мислех, че само моите сълзи тръгнаха! На това му се казва дар слово! Още веднъж всичко най- добро!
    Диана

    ОтговорИзтриване
  20. Мариетка, бръкна ми в душата с тези думи. Защото са преживяни, искрени, силни, стойностни и ми разказват толкова много за теб като човек. Пожелавам ти много здраве, любов и очите ти никога да не се затварят за красивото в живота! Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гуинет, силни думи, стоплиха ме в този мразовит ден! Прегръщам те!

      Изтриване
  21. Честит Рожден Ден,Мариетка ,честит и на сестра ти!
    Бъдете здрави,обичани и много щастливи!
    Прекрасна торта си направила-пожелавам ви весел празник!

    ОтговорИзтриване
  22. Искаше ми се да отговоря на всеки поотделно, но вярвайте ми - буквите се сливат от сълзите, парещи лицето ми...чета и препрочитам всичко, което сте написали, всяка дума отеква като тържествена песен в душата ми...щастлива съм...щастлива съм, че имам такива приятели, като вас, хора с огромни сърца и чисти души, хора, които могат да ме "усеят" дори и в безкрайността на нетпространството...благодаря ви! Благодаря ви за всички чудесни пожелания, за добрите думи и най-важното - за добрите мисли, които усещам с пълната им сила и енергия! Благословени да сте!

    ОтговорИзтриване
  23. Тони, съвсем навреме, мила, днес ни е рождения ден.
    Благодаря за прекрасните пожелания!

    ОтговорИзтриване
  24. Мило виртуално приятелче! Честит рожден ден!
    Желая ти само белота занапред! Честито и на твоята сестра! Богати сте вие една с друга!

    Признавам, че пак ме разплака и то най-безсрамно, пред колегите в офиса ми! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Татитче, благодаря, приятелче мое!
      Извини ме, не е нарочно, просто съм си такава - сигурно ако бях индианка, щяха да ме кръстят "Предизвикващата сълзи"...но се надявам това да са сълзи от щастие...

      Изтриване
  25. Много емоции събуди прочетеното ... Аз също имам сестра и някак изпитах веднага желание да я чуя... Благодаря, че сподели този прекрасен ден с нас! Честит рожден ден и ти пожелавам да продължаваш да бъде себе си и все така да си обградена с любов и малките чудеса, които ти подаряват всеки ден децата! Весел празник!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря и на теб, Габи! Хубаво е да имаш някой, на когото във всеки един миг можеш да се обадиш, нали?
      Хубава вечер ти желая!

      Изтриване
  26. Не съм много по прочувствените пожелания ... но от сърце, Мариета, ти желая най-вече здраве, много положителни, цветни и красиви емоции, много късмет и вдъхновение!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дина, няма нужда от прочуствени - пожеланията ти са прекрасни, защото са искрени, благодаря!

      Изтриване
  27. Мариетка, Честит Рожден Ден! Желая ти много здраве и щастие! Всичко лошо да е останало зад гърба ти и да ти престоят само прекрасни случки и положителни емоции! Поздравления и за сестра ти!
    Много ми хареса публикацията ти, дълбока и много затрогваща :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Зори, трогнаха ме милите думи, сърдечно ти благодаря!

      Изтриване
  28. Невероятно....безмълвна съм просто!
    Да сте живи и здрави и двете! Благословени сте да се имате!

    ОтговорИзтриване
  29. Честит рожден ден и на двете,макар и със закъснение!Много здраве,късмет и винаги да сте обградени с море от любов!
    Страхотна ,много емоционална публикация,поздравления!
    Божествена торта ,представена чудесно!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мира, благодаря ти за прекарсните пожелания, радвам се, че публикацията ти е харесала!

      Изтриване
  30. Направо настръхнах, Мариета - много силно, истинско и затрогващо...
    Впечатляваща публикация, вълшебна тортата и прекрасни снимки в чудесно съчетание с настроението на празника.
    Няма да забравя да ви пожелая здраве и хубав късмет, лични успехи и вдъхновение, много радостни моменти и щастливи дни.
    Сърдечни поздрави и много усмивки, Диана

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Диани, много мили пожелания получавам и от теб, благодаря!

      Изтриване
  31. Честито! Така ме трогна с тази публикация! Да сте живи и здрави, много щастливи и все така здраво свързани!

    ОтговорИзтриване
  32. Много, много силно! Бъдете живи и здрави, желая го от сърце!
    Иде ми да захапя монитора гледайки тортата, определено ще пробвам и твоят вариант :-)

    ОтговорИзтриване
  33. Честити рожден, мила Мариета. Честит да е и на сестра ти! Пожелавам ви от сърце здраве, много радост, любов, нежност и хармония! Сътворила си както винаги чудесна торта. Вкусът и "звучи" вълшебно. Колко е хубаво, че можем да си кажем, "честит рожден ден"! Пожелавам ти да го чуваш още дълги години! :hugs:
    Обичам си те мила ми приятелко! :kisses:
    Пожелавам ти от сърце прекрасни, хармонични и вкусни събота и неделя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вени, да, това е най-хубавото! И най-важното! Затова нека казваме на близките си всеки ден "Обичам те!".
      Това казвам и на теб:"Обичам те и благодаря!"

      Изтриване
  34. Със закъснение, но от сърце поднасям пожелания за здраве, дълголетие и сбъднати мечти и на двете! Тортата е разкошна, с голямо удоволствие ще си взема парче.
    Сърдечни поздрави с пожелания за прекрасна лична година! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ева, сърдечни благодарности за прекрасните пожелания, стоплиха ми сърцето, а и закъснението ги "доведе" при мен на днешния, отново празничен за нас ден.
      Успешна нова седмица ти желая!

      Изтриване
  35. И аз със закъснение ,но сърце:-) Вярвяш ли ми ,че се разциврих :-)ЧРД ти пожелавам и много щастливи мигове с любимите ти хора. Прекрасна седмица от мен :-*

    ОтговорИзтриване
  36. Тортата е прекрасна ! От категорията лесни, бързи, ефектни - точно каквито харесвам! За вкуса мисля, че няма нужда от коментари ... Мъжът ми (също рожденик ) само ядеше и пъшкаше,пъшкаше и ядеше :)Ще се наложи май да си правя домашно желе от малини, а може пък да включа моето от вишни.
    Да си питам за следващия път - може ли да ползвам неподсладена сметана, за да не става толкова сладък крема? С нея имам малко неразбирателство - трудно я разбивам.
    Хубав ден и очаквам следващата кулинарна красота!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Биляна!
      Радвам се, че тортата Ви е харесала - правих я и още веднъж, на нас ни става фаворит!
      За сметаната - честон казано не съм пробвала с неподсладена, да не Ви подведа...може би с по-малко шоколад няма да е така сладко, макар че на мен пък си ми харесва по-сладичко...а за желето тази година ще правя двойна доза явно...
      Хубава вечер!

      Изтриване
  37. Отново за рожден ден, но този път по желание на голямата ми дъщеря . С благодарност ,подкрепена със снимки!Биляна
    http://prikachi.com/images/192/4559192i.jpg
    http://prikachi.com/images/195/4559195W.jpg

    ОтговорИзтриване
  38. Здравей, Биляна!
    За съжаление нещо не мога да видя снимките, но съм сигурна каква прекрасна торта си направила - щом е за любим човек, за детето ти, то няма как да не се е получила. Всичко, в което влагаме дори и малка частица любов, става прекрасно!
    Честит рожден ден на дъщеря ти - да е здрава, щастлива и изпълнена с непоколебима воля и дух! Весел празник на всички!

    ОтговорИзтриване
  39. Тортата изглежда великолепно и скоро ще я изпробвам!

    ОтговорИзтриване