Продукти*:
1 пакет /450 гр/ точени кори, препечени на сач
50 мл олио
За плънката:
4 яйца
4 с.л. олио
400 гр кисело мляко
щипка сода бикарбонат
350-400 гр сирене
150 мл лимонада за заливане
За плънката смесете яйцата,олиото, киселото мляко със содата и разбъркайте добре. Натрошете сиренето.
Намазнете дъното на тавата, в която ще печете баницата. Накъсайте корите на едри парчета и поставете на дънотота на тавата един пласт. Нанесете слой от плънката, поръсете със сирене. Поставете втори пласт кори, напръскайте ги с олио, намажете с плънката и поръсете със сирене. Редувайте до изчерпване на продуктите. Най-горната кора оставете суха.
Нарежете наложената баница на квадратни парчета, залейте с лимонадата и изпечете до зачервяване в предварително загрята фурна.
Извадете от фурната, напръскайте със студена вода и покрийте за 15 мин с кърпа, за да се задуши и омекне.
*За приготвянето на баницата използвах рецептата, отпечатана на опаковката на корите.
Чудесна баница!!!Като всичко, до което се докоснеш!
ОтговорИзтриванеХубав семеен празник!
Мариета, обичам баница, залята с лимонада :)
ОтговорИзтриванеТвоята изглежда чудесно!
Поздрави и хубава неделя!
Разкошна баница! Много обичам наложена баница и честичко я правя така :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Каква красота ,колко е сочна само оххх олях се чак от гледката.
ОтговорИзтриванеПрекрасен и вълшебен празник!
Вълшебна е - като за празник, Мариета!
ОтговорИзтриванеЧудесна рецепта и много апетитно представяне!
Сърдечни поздрави и хубава неделя, Диана
Окапах се. Страхотна е! И много хубави снимки!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви, момичета, радвам се, че ви харесва. На нас - също - стана мекичка и сочна, децата си хапнаха с удоволствие.
ОтговорИзтриванеХубава вечер и прекрасна нова седмица ви желая!
Страхотна е баницата, Мариета!
ОтговорИзтриванеи нали скоро е утро, иска ми се парченце от нея за закуска :)
Хубава и спорна нова седмица да ти е!
Невероятно пухкава и вкусна! Записвам си рецептата, още повече, че имам в хладилника кори за баница. :)
ОтговорИзтриванеМмммм,ето от къде ми ухае на баница по нощите!Че при кой друг,ако не при Мариетка!Каква яка баница пак си приготвила,и така нежно си я повила в кърпата,просто прекрасна идилия!Баниците винаги ме разнежват...обожавам ги!
ОтговорИзтриванеХубаво утре,миличка!
Мери, баницата ти без съмнение ми е на сърце- аз обожавам тази порода по рождение, но снимките ти просто ме оставиха гладна, дори след като съм вечеряла. Прекрасно свежо усещане дават на иначе не толкова леко ястие, браво!!!
ОтговорИзтриванеДосега си хапвах едни гюзлемички, но , като видях тази баница, пак ми се прияде тестеничко! Чудесна е, Мариетка!Обичам баниците с леко сладък привкус! Поздрави!
ОтговорИзтриванеЧестита Баба Марта!Здраве и щастие пожелавам на цялото семейство!
ОтговорИзтриванеНай-сърдечни прегръдки!
Честита Баба Марта :))
ОтговорИзтриванеС пожелания за много здраве и щастие!
Страхотна публикация. Продължавай в този дух.
ОтговорИзтриванеЧестит прлазник , 3-ти март !
ОтговорИзтриванелеле как се е кротнала, надиплена и мекичка!Красавица!Поздравления, много добра публикация!Не съм ползвала тези кори, мислех , че са дебели, но ти ме убеди да пробвам!Хубава нова седмица!
ОтговорИзтриване