неделя, 26 февруари 2012 г.

Наложена баница със сирене



Продукти*:
1 пакет /450 гр/ точени кори, препечени на сач
50 мл олио

За плънката:
4 яйца
4 с.л. олио
400 гр кисело мляко
щипка сода бикарбонат
350-400 гр сирене

150 мл лимонада за заливане



          За плънката смесете яйцата,олиото, киселото мляко със содата и разбъркайте добре. Натрошете сиренето.
          Намазнете дъното на тавата, в която ще печете баницата. Накъсайте корите на едри парчета и поставете на дънотота на тавата един пласт. Нанесете слой от плънката, поръсете със сирене. Поставете втори пласт кори, напръскайте ги с олио, намажете с плънката и поръсете със сирене. Редувайте до изчерпване на продуктите. Най-горната кора оставете суха.
          Нарежете наложената баница на квадратни парчета, залейте с лимонадата и изпечете до зачервяване в предварително загрята фурна.
          Извадете от фурната, напръскайте със студена вода и покрийте за 15 мин с кърпа, за да се задуши и омекне.




*За приготвянето на баницата използвах рецептата, отпечатана на опаковката на корите.







         

17 коментара:

  1. Чудесна баница!!!Като всичко, до което се докоснеш!
    Хубав семеен празник!

    ОтговорИзтриване
  2. Мариета, обичам баница, залята с лимонада :)
    Твоята изглежда чудесно!
    Поздрави и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  3. Разкошна баница! Много обичам наложена баница и честичко я правя така :)

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Каква красота ,колко е сочна само оххх олях се чак от гледката.
    Прекрасен и вълшебен празник!

    ОтговорИзтриване
  5. Вълшебна е - като за празник, Мариета!
    Чудесна рецепта и много апетитно представяне!
    Сърдечни поздрави и хубава неделя, Диана

    ОтговорИзтриване
  6. Окапах се. Страхотна е! И много хубави снимки!

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря ви, момичета, радвам се, че ви харесва. На нас - също - стана мекичка и сочна, децата си хапнаха с удоволствие.
    Хубава вечер и прекрасна нова седмица ви желая!

    ОтговорИзтриване
  8. Страхотна е баницата, Мариета!
    и нали скоро е утро, иска ми се парченце от нея за закуска :)

    Хубава и спорна нова седмица да ти е!

    ОтговорИзтриване
  9. Невероятно пухкава и вкусна! Записвам си рецептата, още повече, че имам в хладилника кори за баница. :)

    ОтговорИзтриване
  10. Ммммм,ето от къде ми ухае на баница по нощите!Че при кой друг,ако не при Мариетка!Каква яка баница пак си приготвила,и така нежно си я повила в кърпата,просто прекрасна идилия!Баниците винаги ме разнежват...обожавам ги!

    Хубаво утре,миличка!

    ОтговорИзтриване
  11. Мери, баницата ти без съмнение ми е на сърце- аз обожавам тази порода по рождение, но снимките ти просто ме оставиха гладна, дори след като съм вечеряла. Прекрасно свежо усещане дават на иначе не толкова леко ястие, браво!!!

    ОтговорИзтриване
  12. Досега си хапвах едни гюзлемички, но , като видях тази баница, пак ми се прияде тестеничко! Чудесна е, Мариетка!Обичам баниците с леко сладък привкус! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  13. Честита Баба Марта!Здраве и щастие пожелавам на цялото семейство!
    Най-сърдечни прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  14. Честита Баба Марта :))
    С пожелания за много здраве и щастие!

    ОтговорИзтриване
  15. Страхотна публикация. Продължавай в този дух.

    ОтговорИзтриване
  16. Честит прлазник , 3-ти март !

    ОтговорИзтриване
  17. леле как се е кротнала, надиплена и мекичка!Красавица!Поздравления, много добра публикация!Не съм ползвала тези кори, мислех , че са дебели, но ти ме убеди да пробвам!Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване