петък, 14 октомври 2011 г.

Мармалад от круши


Продукти
5 кг круши*
1 кг захар
200 мл вода
1 ч.л. лимонена киселина
2 ванилии



          Измийте, обелете и почистете от семенниците крушите. Нарежете ги на парчета. Сложете в дълбока тава, добавете водата и захарта и сложете да ври на тих огън. Докато бъркате намачкайте парчетата /използвайте "джиджавката" с която приготвяте картофено пюре/. Бъркайте непрекъснато, докато мармаладът промени цвета си и се сгъсти, така че лъжицата да оставя "пътечка" по дъното на тавата.
          Малко преди да го свалите от огъня добавете лимонената киселина и ароматизирайте с ванилиите. Насипете в сухи бурканчета, затворете и обърнете с капачката надолу или стерилизирайте 7-8 мин.



* Използвайте добре узрели, сочни круши, за предпочитане масловки.

5 коментара:

  1. Страхотни снимки на великолепен мармалад!
    Мариетка,много вкусен ще да е,обзалагам се,а салфетката под него е невероятно красива,и предполагам твое творение!

    Хубави почивни дни ти пожелавам,мила!

    ОтговорИзтриване
  2. Обожавам круши, сладкото също е божествено!
    Твоето изглежда супер!
    Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  3. Мариета ,никога не съм опитвала такъв мармалад.
    Твоят изглежда неустоимо ,и май ще се пробва:)
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Еликсирче, благодаря - и за мармалалада, и за салфетката!
    Траяна, Зиче, благодаря ви и на вас, дойде им времето на сладката и конфитюрите...
    Хубава неделя, дами!

    ОтговорИзтриване
  5. Мариетка, и аз съм лют почитател на крушите и всичко с круши, а досега мармалад от круши май не съм и опитвала - нямам търпение да пробвам твоята рецепта!! Изглежда ми божествено вкусен и си представям колко е ароматен този мармалад :)

    Прекрасна и уютна неделя ти желая, мила!!

    ОтговорИзтриване