неделя, 4 септември 2011 г.

Пиле по селски



Продукти:
1 пиле *
4 глави кромид лук
2-3 зелени чушки
2 домата
1 с.л. червен пипер
3 с.л. брашно
50 мл олио
сол на вкус
1 ч.л. ронена изсушена чубрица



          Измийте и нарежете пилето на порции, подсушете. Лука нарежете на полумесеци, чушките на ивички. Обелете доматите и отцедете от семето, нережете на едри кубчета.
          В тенджера загрейте мазнината и пуснете месото. Запечатайте от всички страни и добавете лука. Бъркайте непрекъснато няколко минути, добавете и ивичките чушки. След минутка поръсете с червения пипер и брашното, разбъркайте няколко пъти и налейте топла вода да покрие месото и зеленчуците.
          Варете на тих огън до омекване на месото. Посолете. Добавете доматите и варете още 7-8 минути. Поръсете с ронена чубрица.



*Вместо цяло пиле може да използвате разфасовки - гърди, бедра или подбедра.

5 коментара:

  1. Мммм,любима манджичка съзирам тук!Аз й слагам и 1-2 скил. чесън!

    Поздрави,Мариетка и спокойни презнични дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотно пиленце!
    Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  3. Много мил спомен от старите тетрадки на мама. Прекрасна идея :-)
    Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  4. И аз го харесвам:-)
    Много хубава седмица ти желая!

    ОтговорИзтриване
  5. qla sum q tazi maandja ama mama mi q prave6e az sum na4inae6ta gotva4ka i nz dali 6te stane vkusno no 6te probvame dano mi se poly4i

    ОтговорИзтриване