неделя, 11 септември 2011 г.
Сладкиш а ла Павлова с лешници и круши
За основата:
3 белтъка
180 гр пудра захар
180 гр ситно смлени лешници
1 ванилия
200 мл сладкарска сметана
2-3 круши
Разбийте белтъците на сняг като добавята по малко от пресятата пудра захар. Добавете смлените лешници и ванлията и размесете леко. Изсипете белтъчната смес в тортена форма 24/26 см върху пекарска фурна. Изпечете до порозовяване в умерена фурна и оставете да изстине.
Разбийте до пухкавост сметаната. Покрийте основата и наредете отгоре ветрилообразно резенчета круша.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Така е, като имаш хубави круши - правиш хубави сладкиши. Круши със сметана ..... нямаш идея как ми се иска сега след обяда и десерт!
ОтговорИзтриванеКакъв беше сорта круша? Имаме такава, но името не знам :) а са много сочни.
Хубава нова седмица, Мариета!
Даааа, определено лешниковият блат повече ми допада от кух целувчен,а от вашите круши и без сметана бих хапнала.
ОтговорИзтриванеХубава неделя и успешна нова седмица!
Пеп-чо, може да е един от двата сорта - почти идентични са и като външен вид, и като вкус, и като време на зреене - Хардиева или Вилямова масловка.
ОтговорИзтриванеВили, хайде, идвай, има още - цели 3 дървета сме посадили, есента мога само круши да ям...
Мариета много хубав сладкиш си приготвила.
ОтговорИзтриванеХубава седмица!
Прелест! Страхотно изкушение!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Милена :-)
Мариета колко пухкав слаткиш си спретнала само мммм...чак подушвам аромата му.
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Мариета,каква сладка феерия с круши си спретнала пак на твоите момчета,страшна си!
ОтговорИзтриванеМного хубави плодове видях сте набрали тази година,да са ви сладки и да имате хубава реколта и занапред!
Целувчени блатове не обичам,но с добавка на смлени ядки вкусът е съвсем друг и много ми допада!
Поздрави,мила!
Лешников блат, круши, сметана...... няма как да е лошо;-)
ОтговорИзтриванеПрекрасен е!