неделя, 4 септември 2011 г.
Пиле по селски
Продукти:
1 пиле *
4 глави кромид лук
2-3 зелени чушки
2 домата
1 с.л. червен пипер
3 с.л. брашно
50 мл олио
сол на вкус
1 ч.л. ронена изсушена чубрица
Измийте и нарежете пилето на порции, подсушете. Лука нарежете на полумесеци, чушките на ивички. Обелете доматите и отцедете от семето, нережете на едри кубчета.
В тенджера загрейте мазнината и пуснете месото. Запечатайте от всички страни и добавете лука. Бъркайте непрекъснато няколко минути, добавете и ивичките чушки. След минутка поръсете с червения пипер и брашното, разбъркайте няколко пъти и налейте топла вода да покрие месото и зеленчуците.
Варете на тих огън до омекване на месото. Посолете. Добавете доматите и варете още 7-8 минути. Поръсете с ронена чубрица.
*Вместо цяло пиле може да използвате разфасовки - гърди, бедра или подбедра.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Мммм,любима манджичка съзирам тук!Аз й слагам и 1-2 скил. чесън!
ОтговорИзтриванеПоздрави,Мариетка и спокойни презнични дни!
Страхотно пиленце!
ОтговорИзтриванеХубави почивни дни!
Много мил спомен от старите тетрадки на мама. Прекрасна идея :-)
ОтговорИзтриванеВесели празници!
И аз го харесвам:-)
ОтговорИзтриванеМного хубава седмица ти желая!
qla sum q tazi maandja ama mama mi q prave6e az sum na4inae6ta gotva4ka i nz dali 6te stane vkusno no 6te probvame dano mi se poly4i
ОтговорИзтриване